БСП иска касиране на балотажа за кмет на Шумен

  • 06 ноември 2019 12:36

  • 1202
  • 10
БСП иска касиране на балотажа за кмет на Шумен
© Булфото (архив)

До края на седмицата БСП ще внесе в Административния съд жалба с искане за касиране на вота за кмет на община Шумен и ръчно броене на бюлетините. Това заяви общинският председател на партията Веселин Пенчев.

Причина за жалбата на социалистите са констатираните от тях множество нарушения на Изборния кодекс, неправилното отчитане на гласовете от страна на секционните избирателни комисии, както и съмнения за купен вот, стана ясно от думите на общинския председател на БСП Веселин Пенчев.

Освен това, че има вероятно купен вот, който опорочава в крайна сметка резултата, има и нарушения при отчитането на вота. Според нас, това, което пише в протоколите, не е това, което е в чувалите и ще искаме ръчно преброяване на бюлетините. Имаме съмнения дали това е действителният резултат, който е посочен в протоколите и който е в протокола на ОИК, заяви Пенчев, цитиран от БНР.

Според него, секционните избирателни комисии не са спазвали методическите указания на ЦИК за броене и отчитане на гласовете.

Действителни бюлетини за нашия кандидат са били отчитани като недействителни и обратното - недействителни бюлетини са отчитани за действителни за другия кандидат, каза той. По думите му, е имало много протоколи, които са изпращани в Общинската избирателна комисия с подписи само на първите страници, но без подписи на членовете на страницата с резултата.

Веселин Пенчев добави, че в деня на балотажа от БСП са подали сигнали в прокуратурата за купен вот.

Към настоящия момент от прокуратурата имаме откази по всички сигнали за образуване на досъдебни производства поради това, че не сме предоставили достатъчно доказателства. Не е наша работа да събираме доказателства, имаме съмнения, които трябва да се проверят, заяви Пенчев.

На балотажа в Шумен Любомир Христов от ГЕРБ получи със 77 гласа повече от кандидата на БСП Венцислав Венков.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1202 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
бъди разумен

2019.11.07 | 07:52

10

Ето какво друго да искат БСП,ОСВЕН КАСИРАНЕ, ПРИ ТАЗИ ЗАГУБА НА ИЗБОРИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА. АКО МОЖЕХА, БИХА ИСКАЛИ КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ИЗЦЯЛО...

2019.11.06 | 18:11

9

Едно е да искаш, друго е да можеш и трето, важното е да го постигнеш. Но Комунетата само искат, нищо не могат, и освен да предизвикват инфлация в държавата, друго нищо не са постигнали. Факт, а когато фактите говорят и боговете мълчат.

2019.11.06 | 16:14

8

Еййй,комунистите кръв серът от загубата

Митьо Пищова

2019.11.06 | 15:03

7

еми да,шумен е тъп град Благоевград щаслив

Русенец

2019.11.06 | 12:50

1

Ние пък искаме касиране на изборите в Русе!

До драгият червеното отдолу

2019.11.06 | 14:53

6

А ти драги знаеш ли каква е разликата в Перник?Въпреки това ГЕРБ не се занимават с дребнави популистки прояви! Така правят силните!

2019.11.06 | 13:16

2

Е да ама там драги разликата не е само 77 гласа,а ...77%...!

Mitaka

2019.11.06 | 14:08

5

Мдаа, добре планираният и конспиративно приложен план за преврат НЕ УСПЯ и сега финансистите си искат обратно милионите, които са инвестирали напразно в двете к.урви, Корнелия и Мая!
Най- лошото за спосранските кукловоди е , че от години изградените червени подразделения на БСП като ДБ и тем подобни "десни" сега бяха разкрити без видима полза и вложените в тези псевдодесни партийки пари са НАПРАЗНО и безвъзвратно загубени!
Лошо, мноого лошо! Червените разпоретини се провалиха за пореден път и БСП е изправена пред финансов, идеен и партиен ФАЛИТ!

2019.11.06 | 13:48

4

Ако сте слушали предаването 12 плюс три по БНР, .цялата истина за положението в държавата ,разпада на държавата и държавността ,за хаоса и анархията на управлението на властта бе в интервюто с професор Людмил Георгиев.Каза едно към 1000 истината за дереджето в държавата .,каза самата истина .Такива като него и още дузина интелектуалци и др.самоотвержени бължари съм сигурен ,че ще изведат държавата от тирарина на прехода Касиране трябва да има в цялата държава и нови местни избори .

Гумен Гадев

2019.11.06 | 13:39

3

Аз пък ще наложа ВЕТО на всички избори!
Демокрацията нищо добро НЕ ни Е донесла, да цитирам другарката Говнелия Импексова!
А другарят Христов допълни, че 80%те де.били НЕ заслужават демокрация!

Слава на БКП/БСП! Да живее КПСС и комуната!

с другарски поздрав

Румен Ветов Радев

Добави коментар

Водещи новини