Вижте приоритетите на кандидата за кмет на Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев, ако бъде избран отново

  • 01 ноември 2019 16:08

  • 803
  • 2
Вижте приоритетите на кандидата за кмет на Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев, ако бъде избран отново
©

Пещера има своя фаворит за балотажа в неделя и той се казва Николай Зайчев.

Досегашният градоначалник от ГЕРБ показа през годините, че един малък град може да се превърне в голям бизнес център, който привлича като магнит корпорации, известни по целия свят. Неслучайно, едни от първите, които го подкрепиха бяха синдикатите в лицето на КНСБ. Профсъюзите отчитат ръста на заплатите в общината, нулевата безработица, както и привлечените инвестиции, които гарантират нови работни места, по-високи възнаграждения, по-добри условия за живот на хората в Пещера.

Вотът за неговия опонент Йордан Младенов със сигурност би означавало стъпка назад. Николай Зайчев вече е провел разговори с финансовия министър и лично с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, които са гарантирали подкрепа както за него, така и за бъдещото развитие на Пещера.

Какво ще направи Николай Зайчев, ако бъде избран за кмет?

"Първата и най-важна задача е изграждането на Технопарк на територията на старата казарма. Целта на това съоръжение ще бъде да се превърне в новото индустриално сърце на града, като привлече компании от IT сектора и високите технологии. Изграждането на проект от такъв мащаб ще гарантира на Пещера постоянен поток от млади, високообразовани и добре платени жители, които ще прати града в нова орбита", казва кметът Зайчев.

Привличането на млади хора и усилията те да останат в града са едно от най-важните обещания на досегашния кмет. Затова той ще наблегне на подобряване на образованието чрез въвеждане на иновации в учебния процес. Въвеждането на нови технологии от ранна детска възраст гарантира, че децата на града ще бъдат квалифицирани още от ученическия чин. Това пък ще привлече технологични компании, за които гарантирано ще има работна ръка.

Жизнената среда е другият приоритет на кандидата за ГЕРБ. Голямото предизвикателство е обновяването на два от големите квартали на града „Изгрев“ и „Сахата“.

Разкрасяването на най-големия квартал вече започна със санирането на част от многофамилните жилищни сгради, асфалтирана е една от важните улици, но има още много, което да се направи. Ясно е, че това няма как да стане с ограничения бюджет на общината и ще трябва да се търси европейско финансиране. Това няма как да се случи, ако градоначалникът няма добри отношения с централното правителство, каквито Зайчев е изградил през годините.

Няма как да се случи и без опитен екип, какъвто градоначалникът изгради през миналия си мандат.

Зайчев вече загрява за следващ мандат, за който е подготвил и проект за цялостна подмяна на осветлението на града с икономични LED лампи. Това ще „огрее“ не само жителите на Пещера, а и бюджета на града, където това е сериозно перо.

Изграждането на нов старчески дом е другия проект, за когото процедурите вече са задвижени. Той ще гарантира достойни старини на възрастните жители на града, на които съгражданите дължат поклон.

Най-важното предимство на Зайчев са добрите отношения с бизнеса.

„За да има добър бизнес климат, трябва да има добри отношения с бизнеса като цяло. Привличането на инвестиции е един от инструментите, с които се оформя добруването на един град", казва кметът Николай Зайчев.

Доказателството – в неговия мандат бе прерязана лентата на една от най-големите инвестиции в България в последно време - новият фармацевтичен завод по плана „Юнкер“ на „Биовет АД“. Той е за над 300 млн. лв. и разкрива двеста работни места, което е изключително важно за общината.

Бизнесът е готов с нови проекти в случай, че Зайчев бъде избран за кмет, защото компаниите работят с тези, на които вярват.

Зад сегашния градоначалник застанаха всички значими партии в региона - СДС, ДБГ, БЗНС и „Александър Стамболийски“. Николай Зайчев има подкрепа, както от автентични десни формации в лицето на СДС и ДБГ, така и от формации в другата част на политическия спектър.

Срещу Зайчев сега е единствено червено-кафявата мъгла. Зад неговия опонент от БСП Йордан Младенов застана странна и доста безпринципна коалиция от ВМРО и НФСБ. Двете партии, които на национално ниво са партньори на ГЕРБ в управлението, сега в Пещера застават срещу ГЕРБ и Николай Зайчев. Очевидно не става дума за политика, а за други интереси.

В паниката си очевидните губещи пуснаха фалшива новина, че местната коалиция ( ВМРО-БНД, СДС, ДБГ, БЗНС, АБВ и НФСБ ) застава зад кандидата на БСП. Тя обаче бързо беше опровергана от повечето коалиционни партньори.

За балотажа в неделя Николай Зайчев разчита основно на подкрепата на хората от Пещера и селата в общината. Кандидатът на ГЕРБ не участва в партийни договорки и застава пред съгражданите си с открито лице. Очаквам за мен да гласуват всички, които искат да видят Общината просперираща, а Пещера – красив град с удобни улици и тротоари и достъпна среда, в които всички местни хора искат да отглеждат децата си, казва кандидатът на ГЕРБ. И посочва аргументите, защото никой не може да отрече, че с работата на Зайчев и екипа му в Пещера се случиха много добри неща:

1. Изграден бе нов околовръстен път, който изведе част от трафика от центъра на града. Въведено е и видеонаблюдение на територията на общината, което подобрява сигурността и намалява опасностите по пътищата

3. Бизнес средата е значително подобрена, което осигури нови инвестиции и още работни места

4. Десетки сгради са санирани със средства от националната програма за Енергийна ефективност

5. Местната власт работи ефективно с правителството и основните министерства и национални институции, което гарантира, че Общината ще продължава да печели проекти и да се развива.

За да се развива Пещера и да не се поставят в риск вече стартиралите проекти правилният избор за града е Николай Зайчев.  

Последвайте канала на

Novini.bg
803 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Erny

2019.11.01 | 20:14

2

ГЕРБ ПОБЕДА

2019.11.01 | 19:48

1

ЗАЙЧЕВ МОЖЕ И ДА ИМА МИНУСИ,НО МЛАДЕНОВ НЯМА НИКАКВИ ПЛЮСОВЕ.

Добави коментар

Водещи новини