Юлиан Ангелов: В национален мащаб ВМРО получава над 5% от гласовете на българите

  • 29 октомври 2019 15:13

  • 320
  • 2
Юлиан Ангелов: В национален мащаб ВМРО получава над 5% от гласовете на българите
© ВМРО

След първи тур на местните избори ВМРО взима над 5% от действителните гласове и се затвърждава като водеща политическа сила в страната.

Това сочи анализ, направен от председателя на Националния предизборен щаб и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, на база почти 100% от обработените от ЦИК протоколи.

В национален план Организацията има над 140 хиляди гласа за  съветници, а в 11 места нашите кандидати за кметове излизат на балотаж. Това са Пловдив-град, район „Южен“ на Пловдив, Сандански, Златарица, Трявна, Елин Пелин, Костинброд, Каварна, Левски, Тутракан, Опан. На втори тур ще се явят и много наши кандидати за кметове на кметства.

Общинските съветници в страната са над 240, което е два пъти повече от 2015 г. С тези резултати ВМРО категорично се нарежда като втора, трета или четвърта политическа сила по места, което показва тенденцията, очертала се в национален план след европейските избори през май т.г. Възходът на Организацията е показател, че хората гласуват доверие на нашите кандидати и на идеите, които отстояваме последователно по места, но и в национален план. Резултатът показва също, че на бъдещи парламентарни избори ВМРО с категоричност ще се бори за добро представителство в Народното събрание.

Ниската избирателна активност на тези избори обаче отново даде поле за изява на корпоративния и купен вот – неморални практики, които ние категорично не приемаме. Ето защо благодарим на тези, които честно и по съвест ни подкрепиха и призоваваме всички български граждани да гласуват на втория тур, за да покажат волята си. Така ще бъдат игнорирани и гласовете, които биха дали превес в местната власт на един или друг кандидат по нечестен начин.

Последвайте канала на

Novini.bg
320 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.29 | 16:19

2

Изпята песен .Хайде марш в дупките си пак .Плъхове мръсни

...над 5 %...

2019.10.29 | 16:18

1

И К,ВО ОТ ТОВА?!

Добави коментар

Водещи новини