Николина Ангелкова закри кампанията на ГЕРБ в Самоков с призив за разгръщане потенциала на общината като туристическа дестинация

  • 25 октомври 2019 13:25

  • 215
  • 1
Николина Ангелкова закри кампанията на ГЕРБ в Самоков с призив за разгръщане потенциала на общината като туристическа дестинация
© Пресцентър ГЕРБ

Самоков и Боровец имат все още неразкрит туристически потенциал и трябва заедно да направим така, че да привличат повече посетители през четирите сезона с висококачествени и разнообразни услуги. Това заяви координаторът на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова на финална предизборна среща с граждани от община Самоков. В нея участваха също министърът на икономиката Емил Караниколов, народният представител от ГЕРБ Станислав Иванов, главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, спортният директор на „Локомотив“ Пловдив Георги Иванов, както и собственикът на „железничарите“ Христо Крушарски.

Приключва кампания, която начерта нови инициативи за усилена работа за просперитета на общините и по-добър жизнен стандарт на техните жители. Само в открит диалог и близо до хората можем да решаваме проблемите, каза областният координатор. Тя гарантира, кандидата на ГЕРБ за кмет на Самоков Валентин Милушев ще спази обещаното, защото е човек на действието и изпълнява поетите ангажименти. Неговият екип ще промени облика на района с нови инфраструктурни проекти и инициативи за по-ефективно образование, медицинско обслужване, социална грижа, които са сред приоритетите на правителството, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Николина Ангелкова подчерта, че листата на ГЕРБ за общинския съвет е пълна с млади и енергични хора, които ще изпълнят ангажиментите си. Вярвам, че с енергичното съдействие на Валентин Милушев Боровец ще се развива по-успешно като национален курорт, който има съществено значение за целия ни зимен туризъм. Само заедно с Вас ще постигнем всички начертани цели, категорична бе тя.

Особено важно е да се осигури стабилно ел. захранване и достъпност до най-стария ни планински курорт. Осигурени са средства за ремонт на пътя Дупница–Самоков и по него вече се работи. Подготвят се и укрепителните дейности по трасето Самоков – Боровец - Радуил - Марица - Долна Баня - Костенец. С постановление на Министерския съвет са одобрени 31 млн. лв. разходи за укрепване на обекти от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси, включително и за тази отсечка, каза Николина Ангелкова. Работи се и по отваряне на южното туристическо направление на общината с реконструкция на пътя Самоков – Говедарци до подножието на връх Мальовица.

От своя страна министър Караниколов също увери, че изграждането на пътя Самоков - Дупница ще насърчи туризма и икономиката в региона. Трябва да мислим как да развиваме и местното производство в Самоков, защото районът има много голям потенциал, подчерта той.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анатема,Ай дуци,родни,мили !

2019.10.25 | 15:02

1

А кога ще открие панахидата?

Добави коментар

Водещи новини