Туристическият бранш и бизнесът в Сандански подкрепиха кандидата на ГЕРБ за кмет на общината Кирил Котев за нов управленски мандат

  • 24 октомври 2019 14:19

  • 142
  • 0
Туристическият бранш и бизнесът в Сандански подкрепиха кандидата на ГЕРБ за кмет на общината Кирил Котев за нов управленски мандат
©

Представители на туристическия сектор поканиха кандидата на ГЕРБ за кмет на Община Сандански Кирил Котев да изложи идеите си за развитие на общината в следващия четиригодишен мандат. След изложението участниците в срещата застанаха зад кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат. Те приеха и декларация в негова подкрепа. Подписи под документа положиха над 20 компании, собственици и мениджъри в най-големите хотели в общината.

„Представители на туристическия бранш и бизнеса, заставаме в подкрепа на Кирил Котев за нов управленски мандат на Община Сандански, като посочваме конкретни причини и резултати, заради които декларираме своето доверие към него и неговия екип“, се посочва в приетата декларация. Сред изброените резултати, през последните 4 години в сектор „Туризъм” са богатата културна и спортна програма, функциониращите музеи, направения каталог на местата за настаняване, включването на Сандански в единната дигитална туристическа платформа и др. „Инвестицията в спортните бази, за която се говори от 50 години, вече е факт и допринася за развитието на спорта и туризма“, се подчертава в декларацията и се допълва, че всичко това подпомага заетостта на бизнеса в най-слабите месеци за туризма.

Като положителни са оценени и големият брой участия в туристически форуми, национални и международни борси, което допринася за популяризиране на общината като СПА и балнeо дестинация и увеличаване на броя туристи. „Трябва да посочим, че за съжаление, преди 4 години Сандански не присъстваше на специализираните форуми като дестинация, а ние трябваше със собствени сили да се борим за всеки турист. Днес, ролята на общината е водеща за популяризиране на бранда Сандански – така както трябва да бъде“, се казва още в позицията на бизнеса.

„През тези четири години сме работили последователно за развитието на туризма, а Сандански е място, в което всяка инвестиция, която правим всъщност пряко или косвено е свързана със сектора. Защото по-добра инфраструктура, повече спортни и културни събития и по-добра градска среда – всичко това са предпоставки и за привличане и на повече туристи“, посочи Кирил Котев. Той благодари за получената подкрепа и декларира, че програмата за управление на Сандански ще бъде изпълнена в нейната цялост, защото в нея са заложени проекти, които ще дадат тласък на целия бизнес в общината.

През последните 2 години в хотелската база на Сандански са инвестирани над 10 млн. лв., а всяка година се отчита увеличение на туристическия поток. Инвестициите са частни, но показват стабилността и устойчивото развитие на общината, защото инвестиции се случват само там, където бизнесът вижда устойчивост и визия за развитие. 

Последвайте канала на

Novini.bg
142 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини