Вяра Церовска: Продължаваме промяната на Перник с реализиране на проекта за републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница

  • 24 октомври 2019 13:54

  • 818
  • 1
Вяра Церовска: Продължаваме промяната на Перник с реализиране на проекта за републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница
©

Днес беше дадено началото на първия етап на подмяната на водопроводната мрежа на републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница.  На старта на ремонтните дейности присъстваха кандидатите за кметове от ГЕРБ на община Перник Вяра Церовска и на трите населени места Виктор Викторов, Богдан Богданов и Васил Мирчев.

„Продължава промяната на Перник. Щастлива съм, защото успяхме да включим в проекта подмяната на водопроводната мрежа, която е остаряла, след което предстои да бъде направено цялостното преасфалтиране на Републиканския път“, посочи Вяра Церовска.

Има избран изпълнител за цялостната рехабилитация на пътя. В разговор с МРРБ преди време кметът на община Перник Вяра Церовска изрази своите силни притеснения, че не би трябвало каквото и било рехабилитация да започне преди да се подмени водопровода. В тази връзка през месец май беше подписано споразумение с МРРБ, вследствие на което  беше избран изпълнител. Фирмата е „Нивел строй”. Тя ще изпълнява подмяната на водопровода.

Касае се за близо 4.5 км водопроводна мрежа, има над 250 водопроводни отклонения. В участъка, който е от под пречиствателната станция се подменя изцяло и водопроводът, който е довеждащ за село Драгичево.

„На практика, до края на годината трябва да изпълним първия етап от строителството, за което имаме подписано споразумение в размер на 352 хил. лв.  Общата стойност на целия проект- цялостна подмяна на водопровода, включително и подмяната на водопровода в частта на Драгичево на улица Рударска е 1.1 млн. лв.“, сподели зам.-кметът по строителството инж. Владислав Караилиев.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
818 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.30 | 10:01

1
Защо точно Рудари,на Маями?

Добави коментар

Водещи новини