Кандидатът за кмет на Перник Вяра Церовска присъства на първата копка на ремонта на улица „Граово“

  • 23 октомври 2019 16:41

  • 137
  • 0
Кандидатът за кмет на Перник Вяра Церовска присъства на първата копка на ремонта на улица „Граово“
©

Със символична първа копка започна рехабилитацията и на улица „Граово“ в Перник. Церемонията уважи кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Перник Вяра Церовска, в чийто мандат беше направено проектирането и положени основите за нейното реализиране.

 Стойността на обекта е 850 000 лева без ДДС. Строителните дейности предвиждат подмяна на два стари водопровода, цялостна подмяна на настилката – с нови тротоари, нова вертикална и хоризонтална сигнализация. Докато тече ремонтът ще има временна организация на движението.

„Започваме с водопроводите и продължаваме напред. Това е един от входовете на Перник. И се надявам в началото на април да имаме една нова улица“, заяви зам.-кметът по строителството Владислав Караилиев.

Улицата  е сред най- натоварените в града, като по протежението й има 15 кръстовища, 5 входа и 4 паркинга. Съществуващата пътна настилката е компрометирана- с множество неравности и дупки, а на места- и слягане. В лошо състояние са и тротоарите. Ремонтът е наложителен, затова и обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община Перник за тази година.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини