Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Перник Вяра Церовска получи подкрепа от академичната общност

  • 23 октомври 2019 13:18

  • 77
  • 0
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Перник Вяра Церовска получи подкрепа от академичната общност
©

Четиримa академици – Антон Дончев, Васил Гюзелев, Константин Косев, Георги Марков и издателят и журналист Иван Гранитски – пожелаха на Вяра Церовска успех в изборите за кмет на Община Перник. В среща с академичната общиност, организирана от председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, взеха участие народният представител д-р Александър Александров, историци, учители, галеристи и общественици.

 „Благодаря за подкрепата на академиците, които днес поставиха пред обществеността в Перник фокусът на миналото като основание за бъдещото развитие на града ни. Това е среща на перничани с духовните водачи на България. Щастлива съм, защото разговорът за Перник свързва миналото и бъдещето през погледа и през думите на едни от най-силните, отговорни и важни личности за България. А те да говорят за Перник, за бъдещето и за развитието на нашия град, е привилегия за всички нас“, заяви в приветствието си Вяра Церовска.

Със силни думи в подкрепа на кандидата на политическа партия ГЕРБ се обърна издателят Иван Гранитски.

 „Перничани са щастливци да имат една толкова силна личност като г-жа Вяра Церовска, която води общината. Според нас един толкова добър управленец, каквато е тя, днес е кмет, а утре може да бъде и министър“, каза той.

„Влюбен съм в Перник. Ако има ярък, естествен и исторически потвърден пример за несломим дух, това е именно факта, че два пъти в Перник пристига византийския император и не успява да го превземе. Две хиляди души са успели да устоят на 100-дневната обсада на  тридесетхилядната византийска армия.  Целият свят е гледал Перник, защото центърът на света е бил византийският император, а той е бил пред портите на Перник“, заяви акад. Дончев и отбеляза, че Пернишката крепост трябва да бъде възстановена, за да може Перник да заеме полагащото му се достойно място в историята на България. Неговите думи бяха подкрепени и от акад. Гюзелев, който отбеляза, че в Перник културните устои имат първостепенен характер. „Поздравявам г-жа Церовска за работата ѝ и опазването на културно-историческото наследство на територията на общината“, допълни той.

С пожелания към перничани и ръководството на града за мъдро управление се обърнаха академиците Георги Марков и Константин Косев.

Форумът беше открит от Ирена Соколова , която приветства гостите и участниците.

„Днешната среща по темата „Перник в неговото историческо развитие – минало, настояще и бъдеще“, е с фокус възможностите , които може да почерпи община Перник от историческите дадености и основанията , които имаме в исторически план“, заяви тя.

Народният представител д-р Александър Александров не скри радостта си, че в  навечерието на толкова важните за бъдещето на Перник избори за кмет, най-достойният кандидат получава силна подкрепа от едни от най-значимите личности в страната.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
77 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини