Кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков обеща на жителите на Буково смяна на вътрешния водопровод, преасфалтиране на улици и селски туризъм

  • 20 октомври 2019 16:30

  • 345
  • 0
Кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков обеща на жителите на Буково смяна на вътрешния водопровод, преасфалтиране на улици и селски туризъм
©

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков, кандидатите за общински съветници и кметове на селата от листата на ГЕРБ проведоха предизборна среща с жителите на село Буково. Домакин им беше кандидатът за втори кметски мандат Али Баджаклъ.

„Постигнатото през изминалия мандат е мотив и стимул да се кандидатирам отново. Защото знам, че можем да постигнем още неща за селото, ако пак ми гласувате доверие". С тези думи Баджаклъ се обърна към съселяните си и им припомни някои от реализираните проекти. Сред тях е проблемът с допълнителното захранване, който е бил решен. Реконструирана е главната улица, изградена е подпорна стена, ремонтирани са дъждоприемните шахти, направен е освежителен ремонт на Здравната служба. Оказа се, че по негова идея е реализирана кампания по събиране на дарения за бетониране на пътеките до джамията, подменена е външната врата, а минарето е боядисано.

Събрани са средства също за почистване и ограждане на гробищния парк, както и за построяване на помещение в него. Освен това Али Баджаклъ е кметът, положил усилия да създаде условия за спорт, в резултат на което футболният отбор „Сокол” вече има съблекалня на стадиона. Тимът се състезава в аматьорските дивизии на Пловдивска област. В отчета си Баджаклъ посочи също, че са били пренаредени плочките пред читалището, а в центъра са изградени детски площадки и фитнес на открито. 

Увеличен е броят на хората, които посещават селото, тъй като в околностите на Буково четири поредни години се реализира фестивалът „Угар – мистичен и древен”, чието последно издание е било в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата. „Имам амбицията да развием селски туризъм и водя преговори с експерти, които да разработят проект. Ако изберете мен и кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков, Буково ще стане рай”, призова жителите на селото Али Баджаклъ.

В потвърждение на думите му, Кичуков заяви, че има подкрепата на правителството и поема ангажимент да съдейства за финансирането на започнатите вече проекти, както и за разработването и печеленето на нови. „Аз съм се доказал като председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите, така че, ако ми гласувате доверие, ще работя за вас. Хората трябва да се гордеят, че живеят в нашата община. Искам само 4 години, за да я преобразя и подобря качеството на живот. Ако не спечеля, ще се оттегля. Влизам в политиката чист и искам да изляза чист”, уточни Асен Кичуков.

Последвайте канала на

Novini.bg
345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини