Кандидатът за кмет от ГЕРБ Красимир Даскалов: Само за 4 години променихме облика на Девин

  • 19 октомври 2019 17:54

  • 329
  • 2
Кандидатът за кмет от ГЕРБ Красимир Даскалов: Само за 4 години променихме облика на Девин
©

"Девин има съвсем различна визия след четири години. Когато влязохме в общината - имаше  нереализирани проекти, неразплатени фактури за милиони левове, запорирани сметки на общината от ЧСИ, нулева проектна готовност за участие по програми за финансиране от европейски структурни фондове, отказано финансиране за подмяната на водопроводите на Стоманово и Лясково, редица неразплатени дейности по договори за строителство и услуги, както и за проведени фестивали, полусрутени сгради на кметствата в населени места и детски градини, изчерпани гробищни паркове в Брезе, Лясково, Беден и Девин. Просрочените задължения бяха за 5 млн.лв.", каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Девен Крисимир Даскалов пред препълнената зала в Дома на културата в града. Той припомни също, че голям период от мандата на екипа му е отишъл да се бори с тежкото наследство - да се изчистят създадените неуредици от предшествениците и да се погасяват дълговете на общината.

"Успяхме да разплатим 4 от дължимите 5 млн. лв. за 4-те години без това да се отрази на населението. Не вдигнахме данъците, не вдигнахме такса смет, а всичко това стана с налагане на строга финансова дисциплина и строг контрол на разходване на обществените средства", заяви Даскалов.

Той подчерта и ключовата подкрепа на държавата за Девин в екипната работа с общинското ръководство. "Резултатът от това, че работим заедно с държавата е видим. За първи път в историята на Девин държавата отпусна над 30 млн. лв. за инфраструктурни проекти. Благодарение на добрата комуникация с правителството стана възможна реализацията на ключовата инвестиция за рехабилитация и реконструкция на топлопровода от Беденски бани до Девин. Това доведе до откриване на нови работни места и инвестиции. Само за последните две години ръстът в туризма е над 30%. Държавата, в лицето на нашите депутати - д-р Дариткова и д-р Събев, на областната управа - работи приоритетно за Девин. През последните 4 години Девин се превърна в емблема на една от най-добре управляваните малки общини в страната", заяви Даскалов.

Той не спести и проблемите. "Проблемът с кучетата го има навсякъде в държавата, но ние, малката община Девин, го решаваме с временен приют. Подмяната на уличното осветление с нови LED лампи, подмяната на съдовете за смет и др.“, подчерта Даскалов. Той заяви, че планира, ако девинчани му гласуват доверие отново, да разкрие още едно общинско предприятие - за туризъм и отдих, което да стопанисва ремонтиращия се в момента градски басейн. „Всички тези неща са реални и ще се случат, ако получим вашето доверие. Внимателно слушам опозицията, но в думите им прозират лъжи и некомпетентност“, коментира Даскалов. Като ключови проекти на екипа си в бъдещия мандат той посочи асфалтирането на входната артерия на града, изграждане на контра стена на опашката на язовир "Цанков камък", пълна подмяна на водопроводната мрежа, газифициране на град Девин, изграждане на панорамна площадка на връх Гребенец, преасфалтиране на улици и цялостно обновяване на междублоковото пространство, ремонт и рехабилитация на пътя до местността "Лисичево".  "Тук имаме спечелен проект, осигурено е финансирането, преди 3-4 дни изп. длъжността кмет Владимир Солаков подписа договора с избрания изпълнител на ремонтните дейности. В момента върви съгласувателната процедура във фонд „Земеделие“ и до 15 - 20 дни може да стартира", посочи кандидат-кметът.

Той сподели намерението си за саниране и на останалите блокове в града. "Предвиждаме подобряване на услугата сметосъбиране и сметоизвозване, изграждане на нова спортна площадка в СУ „Христо Ботев", за което имаме уверение, че ще се осигури финансиране. Съвсем скоро ще започне изграждането на спортната площадка в кв. Настан", каза Даскалов.

На предизборната среща бе представена и листата от кандидати за общински съветници и кандидатите за кметове на населените места в общината.

Силно послание отправи към публиката накрая председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е. "Тук съм като представител на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, за да заявя категоричната ни подкрепа за кандидата за кмет на община Девин за втори мандат Красимир Даскалов. Подкрепата за всички, които са тук на тази сцена. Няма да ви убеждавам в качествата на г-н Даскалов, защото фактите говорят. Построеното говори. За тези години Девин се промени. Има толкова много за довършване, има толкова много планове, които са реалистични. Вярно е, че сигурно популистките обещания звучат примамливо, но нека бъдем реалисти! Ние, родопчани, сме здраво стъпили на земята. Нека да вярваме само на това, което наистина може да се случи. Девин вече е видял управление и на БСП, и на ДПС, а комбинация от двете може да се окаже наистина катастрофа. Защото е много важно кой носи отговорност. При нас отговорността е ясна, една е и е позиционирана. За нас властта не  е самоцел. Ние искаме властта от вас, за да можем да служим на вас. И ще служим по единствения начин, който е възможен - чрез работа, работа, работа за Девин“, призова д-р Дариткова.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Боби

2019.10.20 | 00:05

2

ПОБЕДА

Хах

2019.10.19 | 22:20

1

Палячо

Добави коментар

Водещи новини