Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

  • 18 октомври 2019 13:26

  • 300
  • 0
Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии
© ПП ГЕРБ

Варна привлича все повече компании от сферата на иновациите, дигиталните технологии, финансите. Днес живеем във времето на стартъпите. Това ново поколение предприемачи винаги ме впечатлява с уменията си да оптимизира и да създава иновации, които променят света. Затова очаквам много нови бизнес идеи да тръгнат оттук, от тази зала. Това заяви досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов управленски мандат Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на на откриването на Innowave Summit 2019.

Събитието, което се провежда във Варна, събира световни имена в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите. В него ще се включат топлектори от световни брандове като Google, Apple, Facebook, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN, Alibaba.com и др. Именно подкрепата за младежки стартъпи и компании от сферата на дигиталните технологии заема водещо място в програмата на Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на за развитие на морската столица.

Във видеообръщение към участниците еврокомисарят, отговарящ за иновациите и младежта, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова изтъкна, че едно от най-важните високотехнологични събития в Югоизточна Европа - Innowave Summit 2019, дава увереност на младите хора, че бъдещето е в техните ръце.

„Конференцията е повече от иновационно събитие – тя свързва иновациите, младежките предприемачи и образованието. Събитието е израз и на това, че Варна има огромен потенциал да продължи да се развива като дигитален и информационен център в България”, каза Габриел и допълни, че сега е най-доброто време за иновации.

„Днес на Innowave са едни от най-добрите експерти в света в тази област. От тях може да се научи много. Ако изграждате компания или вече управлявате съществуваща, бъдете цифрови в глобална икономика. Възползвайте се от технологиите на изкуствения интелект и блокчейн и станете стартъп шампиони. Европа е отворена за иноваторите, за предприемачите, за смелите идеи”, добави Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тя пожела Innowave Summit 2019 да бъде инкубатор за новите цифрови шампиони, с които Варна и България да се гордеят.

Събитието се провежда днес и утре в Двореца на културата и спорта във Варна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини