Кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков посети село Драгойново

  • 18 октомври 2019 11:28

  • 192
  • 0
Кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков посети село Драгойново
©

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков проведе предизборна среща с жителите на село Драгойново. С него бяха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Чавдар Здравчев, Кичка Лакева,  Станислава Георгиева и Али Баджаклъ и Галя Петрова.

  Те поговориха с хората, за да чуят какво им харесва и какво не в управлението на общината и на Драгойново. Оказа се, че най-големият проблем според тях в селото е замърсената  с уран питейна вода. Жителите споделиха, че не веднъж от РЗИ са констатирани стойности по показател естествен уран над максимално определената в Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. Затова  те се снабдявали с вода от чешмите по улиците, тъй като тази от водоизточниците не била годна за пиене и готвене. В отговор на това Асен Кичуков обеща, че ако бъде избран, ще бъдат дадени проби в европейска лаборатория, за да могат експертите да излязат със становище и препоръки как да се действа.

Жителите на Драгойново се оплакаха и от лисата на работа. По думите им това е едно от най-пустеещите села в общината.  Сред проблемите, които посочиха беше и разбитият път до Бяла река. „Намеренията ми са да създам Обществен съвет, който да акумулира идеи как да се справим с най-наболелите проблеми по малките населени места. В него ще членуват кметовете на селата, които ще се събират всеки понеделник, за да получават задачи, а в края на седмицата ще отчитат свършеното“, бе категоричен Асен  Кичуков.

Последвайте канала на

Novini.bg
192 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини