Кандидатът за кмет на р-н ''Средец'': Градът расте, растат и автомобилите

  • 16 октомври 2019 15:29

  • 454
  • 1
©

Макар и малък район, ''Средец'' е позициониран в централната част на столицата, поради което нещата в този район са с градско и национално значение, защото има разположени и доста административни сгради. Това сподели в интервю за Izbori.bg кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на район ''Средец'' Любомир Ковачев.

,,Предвижда се изграждането на доста буферни паркинги, които да поемат натоварването в централната част'', каза той и посочи, че ''сините'' и ''зелените'' зони облекчават проблема с паркирането и трафика, но не го решават.

,,Градът расте, растат хората, растат и автомобилите. Но за да се увеличи цената на платеното паркиране, първо трябва да се изградят публични паркинги, така че на този етап цената няма да се увеличава'', разкри Ковачев.

,,Няма опасност от презастрояване в района. Не е голям строителният натиск. Проблемът при нас е свързан с опазването на паметниците на културата, тъй като става въпрос за над 400 паметници на културата'', коментира още той.

Кандидатът за кмет на район ''Средец'' призна, че има проблем с шума от заведенията.

,,Да, има такъв проблем, но заведенията и търговците трябва да имат възможност да извършват задълженията си, обаче това не трябва да е за сметка на живеещите в района. Така че това е един проблем, който ще продължи да съществува, поради което е много важна неговата регламентация'', обясни Ковачев.

По отношение на детските заведения кандидатът обяви, че ако бъде избран за кмет на район ''Средец'', ще работи за нова детска ясла, тъй като проблемът с недостиг на яслите е по-осезаем от този с детските градини.

Последвайте канала на

Novini.bg
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.16 | 16:01

1

АВТОМОБИЛИТЕ НЕ РАСТАТ УВАЖАЕМИ.

Добави коментар

Водещи новини