Граждани с увреждания поискаха по-евтин транспорт и достъпна среда от кандидат-кмета на ГЕРБ за район „Южен” в Пловдив Костадин Язов

  • 16 октомври 2019 11:44

  • 160
  • 0
Граждани с увреждания поискаха по-евтин транспорт и достъпна среда от кандидат-кмета на ГЕРБ за район „Южен” в Пловдив Костадин Язов
©

От Съюза на инвалидите в пловдивския район „Южен” поискаха от кандидата на ГЕРБ за районен кмет Костадин Язов цените за билетите и картите за градския транспорт да бъдат на по-ниски цени.  

Костадин Язов, заедно с народния представител Атанас Ташков и кандидатите за общински съветници от партията в района, бе гост в дома на Съюза на инвалидите на бул. „Никола Вапцаров“, за да се запознае с проблемите на хората в неравностойно положение и да чуе техните предложения за решаването им.

Той се ангажира да съдейства, но припомни, че в столицата градският транспорт е общински, докато в Пловдив се обслужва от частни фирми. Присъстващите на срещата граждани споделиха и друг проблем – липсата на достъпна среда по местоживеене, като доста често за хората е трудно да се изкачат до първата етажна площадка във входа си, за да ползват асансьор. Язов гарантира, че може да се помогне за осигуряване на достъпна среда в рамките на Наредба № 4 от 2009 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда, включително за хората с увреждания.

От Съюза на инвалидите в Пловдив поискаха и по-строги мерки срещу вандалщините по улиците, контрол от органите на реда и бърза реакция от районната администрация, за да се пресекат тези прояви.

Кандидатът за кмет Костадин Язови и кандидатите за съветници от ГЕРБ в района осигуриха 10 чифта зимни обувки на нуждаещите от Дома за сираци в квартал „Коматево“.

На местните избори на 27 октомври ГЕРБ е с № 43 в бюлетината за кмет на Община Пловдив, районни кметове и общински съветници!

 

Последвайте канала на

Novini.bg
160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини