Мирослав Петров: Писателите в Плевен се чувстват изоставени от общинската администрация

  • 15 октомври 2019 13:46

  • 239
  • 1
Мирослав Петров: Писателите в Плевен се чувстват изоставени от общинската администрация
©

Общинска администрация в Плевен е длъжник на Дружеството на писателите в града. През последните години е истински подвиг издаването на годишния алманах „Мизия” поради липса на средства. Не се организират международни писателски срещи, защото няма финансова подкрепа за това от страна на общината. Сградите на културните институти се нуждаят от ремонт. Това стана ясно по време на среща на Мирослав Петров, кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ, с представителите на Дружеството на писателите в града.

„Плевен е известен със своите писатели, артисти, художници по цял свят и ние не трябва да позволим това да бъде забравено. Трябва в града ни отново да закипи интензивен културен живот, да се издават нови и нови книги, да се дават нови и нови представления и спектакли. Това може да стане с изграждането на многофункционална спортна зала, в която ще кипи истински културен живот.

Парк „Кайлъка” също крие много нови възможности”, категоричен бе Мирослав Петров. На срещата си с плевенските писатели той посочи, че като бъде избран за кмет към постоянната комисия по култура към общинския съвет и към отдел „Култура“ в общинска администрация ще бъде изграден обществен съвет от консултанти в сферата на културата, които да подпомагат дейността на администрацията за нови идеи, с визия за разрешаване на проблемите  и правилно разпределение на бюджетните средства.

Последвайте канала на

Novini.bg
239 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тодоров

2019.10.15 | 14:14

1

Всичките ви герберски материали срещу сегашния кмет имат точно обратен ефект. Това и през ум не ви минава, защото сте тъпи.

Добави коментар

Водещи новини