Кандидат-кметът на Добрич от ГЕРБ Надежда Петкова откри Ежегодния турнир по футбол за глухи за Североизточна България

  • 13 октомври 2019 17:07

  • 282
  • 0
Кандидат-кметът на Добрич от ГЕРБ Надежда Петкова откри Ежегодния турнир по футбол за глухи за Североизточна България
©

С "Добре дошли в Добрич“ кандидатът за кмет от местна коалиция ГЕРБ (СДС) посрещна участниците в Ежегодния турнир по футбол за глухи за Североизточна България, който за втора година се провежда с подкрепата на ГЕРБ-Добрич. Четири отбора от региона се състезаваха на игрището на комплекс „Простор”. Домакин на проявата бе Териториалната организация на глухите в Добрич.

Гост на празника бе и народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова.

„Много е важно, че ГЕРБ подкрепя подобни инициативи, в които освен да спортуваме заедно, можем и да общуваме, да споделяме“, подчерта Надежда Петкова. Тя сподели, че децата й са спортисти и като бъдещ кмет на Добрич отделя значимо място в програмата си на развитието на спорта, на спортната инфраструктура, на детско-юношеските школи. „Ангажирам се да правим спортни съоръжения, достъпни за всички, включително в училищата. Да насърчим всички заедно да изградим любовта към спорта, защото това е здраве, дисциплина и екипна игра. Разчитам много и в моята програма залагам и на социалните проекти и програми, за да можем всички заедно да участваме в живота на нашия град, да усещаме промяната и да се чувстваме добре заедно“, каза Надежда Петкова.

Тя покани председателя на Териториалната организация на глухите в Добрич Петя Митева заедно да обсъдят възможностите за по-добра социализация на хората със слухови увреждания. Като успешен бе определен проектът, реализиран от Община Добрич през 2014 г., когато Сдружение "Съюз на глухите в България" обучи служители в общинската администрация на жестомимичен език, за да могат да обслужват граждани от специфични групи. „Трябва да направим така, че информацията от Общината и нейните структури да бъде достъпна за хората със слухови проблеми“, заяви кандидатът за кмет на Добрич Надежда Петкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини