За модерна професионална гимназия и филиал на Медицинския университет ще работи кандидат-кметът на Добрич от ГЕРБ Надежда Петкова

  • 12 октомври 2019 17:47

  • 204
  • 0
За модерна професионална гимназия и филиал на Медицинския университет ще работи кандидат-кметът на Добрич от ГЕРБ Надежда Петкова
©

Намерението на кандидата за кмет на Добрич от местната коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова за създаване на нова модерна професионална гимназия в Добрич срещна подкрепата на министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Той беше в Добрич по покана на народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова и се срещна с директори на учебни заведения, учители, родители, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. „В платформата за управление залагам на това образованието да се развива в добра среда – физическа, естетическа, технологична, да работим за това да има физкултурни салони, хубави спортни площадки. При срещите ми с гражданите на Добрич усетих дисбаланс - от една страна е липсата на работни места, безработица. А от друга - местните работодатели са притиснати от факта, че липсват добре подготвени кадри. Този дисбаланс може да се реши чрез създаване на нова модерна професионална гимназия за гарантиране на връзката между образованието и професионалната реализация на младите. Тя ще допълни съществуващата образователна инфраструктура и ще затвърди високите постижения на училищата в общината“, сподели Надежда Петкова по време на срещата.

Предложението й получи категоричната подкрепа на Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Той припомни, че през последните години бяха открити нови професионални гимназии като тази в Бургас по информационни технологии и компютърно моделиране.

Надежда Петкова сподели визията си за въвеждане на дуално образование в почти всички училища. Тя анонсира и намерението си за разкриване на филиал на Медицински университет - Варна за придобиване на образователно-квалификационна степен бакалавър по професии „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
204 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини