Жители на район "Централен" в Пловдив: Досегашният кмет Георги Стаменов вдигна летвата високо

  • 11 октомври 2019 10:56

  • 214
  • 0
Жители на район "Централен" в Пловдив: Досегашният кмет Георги Стаменов вдигна летвата високо
©

Като кмет на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов вдигна летвата много високо, но сме сигурни, че ще я надскочи в следващия си мандат.

Това бе всеобщото мнение на жители на Съдийския квартал след среща с кандидата на ГЕРБ за кмет на района Георги Стаменов и с претендента за общински съветник Александър Радев, председател на Бюджетна комисия и един от най-успешните в местния парламент. Живеещи в зоната около бул. „Санкт Петербург“ №1 се обърнаха към двамата с молба за съдействие при решаването на няколко проблема.

Те изразиха тревога, че паркът, в който играят децата им, ще бъде заличен и превърнат в поредната сграда. Георги Стаменов обясни, че това няма да се случи, защото в този мандат по негово настояване теренът, предназначен за жилищно строителство, е бил приобщен към съседния парк.

„Така се елиминира всяка алтернатива тук да се строи и същевременно ще бъде изграден паркинг за живеещите наоколо. Това е част от устойчивата политика на район „Централен“ за намаляване на застрояването и увеличаване на зелените площи и възможностите за паркиране“, каза кандидатът за кмет на района.

Хората споделиха още, че не могат да намерят място за колите си в близост до домовете си, заради служителите в околните офиси, които заемат паркоместата. Георги Стаменов намери решение и на този проблем.

„До дни тук ще се направи паркинг, който ще бъде чакълиран и покрит с фрезован асфалт, за да няма кал през зимата. Следващата година той ще бъде асфалтиран и всички, които искат, могат да си наемат паркоместа със скоби. Така само те ще гарират на съответното място и никой няма да им го заема“, поясни кандидатът за районен кмет.

Той успокои жителите, които се притесняваха, че няма да има места в детските градини и ясли, както и детска кухня за най-малките.

„Детска градина „Радост“ ще бъде разширена с още 2 групи, а една от целите, които съм си поставил, е в района да се построят поне още 2 детски заведения – ДГ „Каменица“ и ясла на ул. „Стоян Михайловски“ , към която ще има и детска млечна кухня“, добави кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов.

Жителите на микрорайона му благодариха за отговорността, откровеността и изчерпателните отговори и от сърце му пожелаха успех на изборите на 27 октомври.

По-рано през деня десетки пловдивчани се спряха пред шатрата на ГЕРБ в центъра на града, за да разговарят с кандидата за кмет на Пловдив Здравко Димитров за приоритетите в програмата му.

Граждани изказаха и признателност към кандидата за районен кмет Георги Стаменов за изпълнените обещания по време на мандата му, сред които детска площадка на бул. „Найчо Цанов“№1, реновирани тротоари на улиците им, благоустроени междублокови пространства, нови паркинги и редица други. Хората бяха категорични, че на местния вот отново ще изберат бюлетина №43.

Последвайте канала на

Novini.bg
214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини