Кандидатът за кмет на Община Видин и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ разговаряха с жители на квартал „Панония”

  • 09 октомври 2019 09:30

  • 294
  • 0
Кандидатът за кмет на Община Видин и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ разговаряха с жители на квартал „Панония”
© ПП ГЕРБ

„Над 650 хил. лв. са вложени през изтичащия мандат за благоустрояването на квартал „Панония”. Разбира се, че е недостатъчно. Разбира се, че има още много работа, още повече, когато междублоковите пространства не са облагородявани от 30 години. Но това бяха финансовите възможностите, които Община Видин имаше през изминалите 4 години. Когато на 9 ноември 2015г. встъпих в длъжност като кмет, в Общината нямаше нито лев. Бяха наложени запори както на сметките, така и на каса, и Общината реално нямаше възможност да функционира. Просрочените задължения бяха 7,300 млн. лв., голяма част от които към видински фирми. А сред нашите ангажименти бе Общината да се превърне в лоялен и предвидим партньор за бизнеса. С помощта на Правителството и безлихвения кредит, който получихме, разплатихме задължения останали още от 2004г. Собственици на малки видински фирми споделиха с мен, че вече са били загубили надежда трудът им да бъде заплатен. Наследихме 11 млн. лв. несъбрани местни данъци и такси, а бяхме поели ангажимент да не увеличаваме данъците. Днес мога да заявя, че изпълнихме и двата поети ангажимента”, отчете пред жители на квартал „Панония” кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков.

Ценков бе категоричен, че ако хората му гласуват доверие за втори кметски мандат, местните данъци и такси ще останат непроменени: „Защото повишихме събираемостта, но все още недостатъчно. Не мога да позволя да бъдат натоварени с по-високи данъци коректните данъкоплатци, преди да направим всичко възможно, да съберем дължимото от тези наши съграждани, които години наред са неизрядни платци”, каза още Огнян Ценков.

Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков представи кандидатите за общински съветници Бисерка Каменова, Николай Цветков, Калин Каменов, Стефан Ванчев и Янита Каменова. Жителите на квартал „Панония” поздравиха най-младите сред тях - Калин Каменов и Стефан Ванчев и изразиха надежда, че в новия Общински съвет ще се чува гласът на младите хора.

Бисерка Каменова, която е на шесто място в листата на ПП ГЕРБ бе категорична, че през изтичащия мандат образованието е било приоритет за местната власт.

„Като учител с дългогодишна практика и директор на едно от видинските училища, мога да говоря за свършеното в областта на образованието от първо лице. В нашето училище бе извършен основен ремонт на покрива. Подменена бе парната инсталация, извършен бе ремонт на санитарни възли, инсталирахме видеонаблюдение, ремонтирахме оградата. Асфалтирана бе улицата, която минава покрай училището. Според мен обаче е много важно човешкото отношение, което имаше кметът Огнян Ценков към нашите деца – подкрепата му в лично качество за мажоретния ни състав, за участието на нашите танцови състави в различни изяви”, сподели кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ Бисерка Каменова.

Тя призова своите съкварталци да подкрепят Огнян Ценков и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ с номер 43 в бюлетината.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини