Иван Панайотов, кандидат за кмет на Пазарджик: Хаосът и липсата на правила, контрол и прозрачност са визитните картички на досегашната управа на общината

  • 08 октомври 2019 16:08

  • 205
  • 0
Иван Панайотов, кандидат за кмет на Пазарджик: Хаосът и липсата на правила, контрол и прозрачност са визитните картички на досегашната управа на общината
©

Кандидатът за кмет на Пазарджик от ГЕРБ инж.Иван Панайотов оповести управленската си програма в областта на градоустройството. „Градоустройството и бюджетът са визитните картички на едно управление. Точно в тези аспекти в Пазарджик цари хаос и липса на правила, контрол и прозрачност“, каза Панайотов.  

„В Пазарджик не може да се види никъде общият устройствен план на града. Не могат да го видят нито хората, нито евентуални инвеститори. Това е доказателство за пълната липса на прозрачност в градоустройството. В тази сфера липсват правила и контрол. Някой може ли да каже при какви правила проект за триетажен паркинг се превръща в кафене? Очевидно това няма как да стане по общите правила на законите и разпоредбите. Може да стане само по измислените правила на кмета и фирмите около него”, допълни кандидатът за кмет на Пазарджик.

Следващият коментиран проблем бе за паркирането в областния център. Оказва се, че сегашната управа не следи предвидената по ЗУТ и наредбите към него осигуреност на паркомясто при ново строителство. Няма приет генерален план за организация на движението. Типичният пример за хаос е „Синята зона“. Проблемът с паркирането  ще се реши с приемането на подробен план. „В допълнение към това всяко населено място трябва да има схема за преместваеми съоръжения. Схема, която да отразява отново стратегическата визия и идея за това как трябва да изглеждат и за какво трябва да служат съответните общи пространства. При наличието на такава схема централната ни пешаходна зона може да стане по-добра от „Капана“ в Пловдив“, каза още Иван Панайотов и допълни: “Ние не даваме обещания, а предлагаме решения. Предлагаме вместо хаос – стратегическо планиране, вслушване в експертите и гражданите, стриктно спазване на правилата и постоянен контрол. Като има правила лесно се работи, а нас работа ни чака. И прозрачност – решенията трябва да се вземат пред очите на всички. И след това тези решения да се обясняват на хората, като се носи съответната отговорност”.   

Първите решения, които ще вземе Панайотов, са проектиране и изграждане на Западен околовръстен път с подкрепата на правителството;  проектиране на локални платна по важните направления Пазарджик - Пловдив и в посока магистрала Тракия; ремонт на ВиК мрежата чрез поетапно изграждане и подмяна на канализационни и водопроведни система в различни зони – сос собствени средства и от ПУДОС; спешно почистване на коритата на реките Марица, Тополница и Луда Яна.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини