Румен Русев: Мога да реша проблемите на район "Младост"

  • 08 октомври 2019 08:17

  • 295
  • 0
Румен Русев: Мога да реша проблемите на район "Младост"
© Кадър - БНТ

Администрацията беше стресирана и не работеше, имаше много напрежение в общината. Когато поех управлението успях да рестартирам това положение. Ако хората ми се доверят - ще продължа да управлявам както и досега - като решавам проблемите. Това заяви в сутрешния блок на БНТ арх. Румен Русев кандидат за кмет на район Младост, издигнат от ПП "Атака".

По думите му презастрояването на район Младост е проблем, но той е общовалиден и за и други квартали в столицата.  Той е категоричен, че трябва да се промени устройствения план на квартала - да се увеличат зелените площи и да се намали застрояването.

"Познавам много добре район "Младост". За мен се превърна за мисия да реша проблемите на квартала. Живея в Студентски град до парк Въртопа, но съм добре запознат. Основните проблеми са градоустройствените. Като архитект с дългогодишен опит мога да се справя с това", категоричен е Русев.

По думите му няма проблеми с липсата на детски градини. "По моите наблюдения този проблем може да се реши като вместо 26 деца в група - да се приемат 30 или 31. Така или иначе не идват всички",  заяви още той.

Според Русев най-големият проблем в квартала е липсата на паркинги. "Трябва да се изградят подземни и надземни паркинги. Също така трябва да се изградят и нови булеварди", смята кандидатът на Атака.

Русев бе категоричен, че решението за преместването на Центъра по наркомании е взето абсолютно на тъмно и без да се допитат районната администрация в квартала. "Този център трябва да е в покрайнините на града. Там също има транспорт и може лесно да стигнат и да се лекуват наркозависимите. Не може подобен център да е до жилищен блок", отсече Русев.

По думите му трябва да има много силна общинска полиция, също така трябва да има повече осветление и поставянето на камери. "Бюджетът на София е около 1 млрд. евро и може да си позволи подобно нещо", заяви още той.

Районът е един от най-красивите в града. Що се отнася до чистотата - чист е, но може да бъде и по-чист, заяви още кандидатът за кмет на Младост, издигнат от Атака.

Последвайте канала на

Калина Христова
295 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини