Фандъкова: 133 жилищни сгради в София се санират по Националната програма за енергийна ефективност

  • 07 октомври 2019 15:08

  • 273
  • 1
Фандъкова: 133 жилищни сгради в София се санират по Националната програма за енергийна ефективност
© ПП ГЕРБ

68 жилищни сгради вече са санирани със средства от Националната програма за енергийна ефективност на територията на София. На други 30 сгради в момента се извършват строителни дейности, а 35 са в процедура за избор на изпълнител. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС, при посещение на обновения жилищен блок на бул. „Европа“ 138 в район „Люлин“ по покана на Съюза на слепите в България. Това съобщиха от ПП ГЕРБ.

На събитието присъстваха председателят на Съюза Васил Долапчиев и кандидатът за кмет на район „Люлин“ Милко Младенов.

В този жилищен блок живеят хора със зрителни увреждания, построен е през 1984г. заедно с известното предприятие „Успех“, в което работят хора с увреждания. На блокът е направено конструктивно укрепване, положени са топлоизолация на фасадите и хидроизолация на покрива, обновени са стълбищата, подменена е дограмата, ремонтирани са системите за отопление и електричество.

Фандъкова пое ангажимент за изграждане на улица и нови тротоари в комплекса на хората със зрителни затруднения, както и детска площадка и обновяване на междублоковото пространство.

Многоетажни жилищни блокове се ремонтират и в районите „Искър“, „Подуяне“, „Надежда“, „Красно село“, „Студентски“ и др. В повечето квартали наред с обновяване на сградите се извършва и благоустрояване на градинките пред блока по програма „Зелена София“, която се финансира от бюджета на Столичната община.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.07 | 15:40

1

С парите на народа лесно се работи -санирането е привелегия за малък процент от населението и загуба за останалите,но пък така се печелят гласоподаватели

Добави коментар

Водещи новини