Мая Манолова: Длъжници сме на хората с увреждания

  • 04 октомври 2019 10:38

  • 775
  • 3
© Novini.bg

За съжаление бюрокрацията е победила добрата идея. При мен идваха хора, които казваха, че ги размотават - подават документи, връщат ги ,пак подават документи, но ги разтъкават с няколко месеца. Има такива, които ще издържат докрая, но смисъла беше друг - наистина да бъдат подкрепени хората. В края на годината сме, а няма един случай да са отпуснати пари. По последни данни за цялата страна са одобрени само 52 проекта, от тях 30 са в Пловдив. Това означава, че има  служби и места, които работят добре. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на при срещата си с майки на деца с увреждания от ''Системата ни убива'', които не могат да достигнат до гишето на социалниите работници от Дирекцията за социално подпомагане в кв. ''Хаджи Димитър'', ул. ''Васил Петлешков'' №41.

Тя бе категорична, че е наясно и с проблемите на социалните работници - липсата на уважение, условия на труд и заплащането. "Тук не трябва да има противопоставяме между едните и другите, а това което трябва да се направи -  Столична община да си свърши работата", категорична е тя. Манолова заяви, че проблемът не е в служителите, защото тя е свидетел как хората се стараят и дават всичко от себе си. "Проблемът е в неглижирането на хората с увреждания, включително и от Общината", допълни тя.

Манолова допълни, че програмите за личен асистент в момента създават проблеми.

„Това не е единичен случай, подобна е ситуацията почти навсякъде. Абсурдно е, едното крило на вратата да бъде застопорено, така че дори родителят да пренесе детето си на ръце, да не може да мине през нея с количката“, каза тя.

"Длъжници сме на хората с увреждания,  трябва да им бъде изградена достъпна среда", обясни Манолова. 

Последвайте канала на

Калина Христова
775 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
И НА ВЪЗРАСТНИТЕ!!!

2019.10.04 | 23:00

2

И проблемът не е само в ПАРИТЕ!
ИНФРАСТРУКТУРАТА, МАЯ, ИНФРАСТРУКТУРАТА!
НЕ Я ЛИ ВИЖДАШ ИЛИ СЕ ПРАВИШ, ЧЕ НЕ ВИЖДАШ ИНФРАСТРУКТУРАТА, ЧЕ Е ЧОВЕКОНЕНАВИСТНА!
ТРОТОАРИТЕ СА КЛОПКИ ЗА ЗВЕРОВЕ!
КРЪСТОВИЩАТА - ПИСТИ ЗА БЪРЗО БЯГАНЕ И УСКОРЯВАНЕ ОТ СТРАХ НА ПУЛСА!
ВЛИЗАНЕТО И СЛИЗАНЕТО ОТ ТРАНСПОРТА - ВЪРХОВНО ИЗПИТАНИЕ И ТЕСТ ПО АКРОБАТИКА! И УСТОЙЧИВОСТ НА ЧОВЕШКИТЕ КОСТИ! Е, НО ПЪК СПЛОТЯВА ХОРАТА, КАТО ГЛЕДАТ СЕИРА... ИМА И ТАКИВА, КОИТО СЕ ВТУРВАТ ДА ПОМАГАТ...
ПЕЙКИТЕ И ЧЕШМИЧКИТЕ ПО УЛИЦИТЕ СА ОТДАВНА ЗАБРАВЕНА РОМАНТИКА И ГЛЕЗОТИЯ, И Т.Н. И Т.П.

Факт с десетгодишен юбилей

2019.10.04 | 23:19

3

Еднометровата дупка, стърчащият в нея бордюр и невероятно умно поставената висока кофа за боклук точно пред предната врата на мотрисата, на средата на тесния под метър перон. Е да иска някой да направи това инженеро-техническо постижени, няма да може. И то стои като паметник на простотията вече години наред. А отдясно на него непосрествено фучат автомобили...

На оживеното кръстовище пред Кауфланд между ул. ул. Щросмайер, Скопие, Габрово, Варна ...
Въпреки многократните сигнали... А ватманите не виждат ли...?

gjuro michailov

2019.10.04 | 12:50

1

Dlaznici ste vie,chervenite mosennici,ograbichte Balgaria.

Добави коментар

Водещи новини