Маркет линкс: Здравко Димитров получава най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив

  • 02 октомври 2019 09:36

  • 697
  • 0
Маркет линкс: Здравко Димитров получава най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив
© Фейсбук

Повече от половината жители на Пловдив ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври.

Това става ясно от експресно проучване на „Маркет линкс” по поръчка на БТВ, проведено сред 542 лица над 18 г., в периода 21 – 24 септември по метода на прякото-лично интервю в Пловдив. 14% от анкетираните в града под тепетата заявяват позиция, че няма да гласуват, десет на сто са на мнение, че „по-вероятно е да не гласуват”, а 17% са отбележили, че „по-вeроятно ще гласуват”.

Социологическото проучване показва, че най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив получава Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на от ГЕРБ – 21%. На второ място с 19% е Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия от ВМРО. В тройката е и независимият кандидат  Дани Каназирева, издигната от „Съюз за Пловдив” с 11%. Около 8% подкрепа получават Николай РадевНиколай РадевНиколай Радев е роден на 12 ноември 1963 г. в град Казанлък. Той е дългогодишен общински съветник и от БСП, а кандидатите на „Демократична България” Атанас Костов и на Любомира Ганчева от АБВ – по 2%.

Управляващата партия печели и най-много общински съветници в Пловдив. Според допитването 30% от анкетираните подкрепят ГЕРБ. За общински съветници от ВМРО и БСП биха гласували съответно 22% и 8% от пловдивчани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини