Посланикът на Турция е посетил Разград

  • 01 октомври 2019 20:15

  • 1412
  • 1
Посланикът на Турция е посетил Разград
©

Посланикът на Турция в България Хасан Улусой е посетил Разград и се срещнал с областния управител Гюнай Хюсмен, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Дипломатът бил придружаван от аташето по образованието Шенол Генч и аташето по социалните въпроси Мехмет Генч, както и други дипломати. На посещение в Разград днес бил и главният мюфтия Мустафа Хаджи, предава БТА.

Областният управител представил на турския посланик как върви строежът на новата разградска църква "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител". Довършването й "до ключ" се финансира от Турската агенция за координация и сътрудничество към президента Ердоган. Ремонтните дейности бяха възстановени през август след съдействие от страна на областния управител Гюнай Хюсмен. На мястото на строежа архиерейският наместник отец Георги връчил на Хасан Улусой "Благодарност за направено дарение" от името на Църковното настоятелство на новия храм.

Дипломатът посетил и джамията "Ибрахим паша", където предстоят ремонтни дейности с финансиране от българската държава. Областният управител и посланикът обсъдили възможностите за увеличаване на туристическия поток към Разград след приключването на ремонта на джамията.

По-късно дипломатът посетил Районното мюфтийство и джамията "Ахмед бей".

Последвайте канала на

Novini.bg
1412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лютви Местан

2019.10.02 | 00:36

1

Нормално, все пак разград си е наш :)

Добави коментар

Водещи новини