Кандидат-кметът Николай Мелемов поздрави представители на пенсионерските клубове в Смолян по случай Международния ден на възрастните хора

  • 01 октомври 2019 14:25

  • 194
  • 0
Кандидат-кметът Николай Мелемов поздрави представители на пенсионерските клубове в Смолян по случай Международния ден на възрастните хора
©

Представители на пенсионерските клубове в Смолян покани на среща кандидатът за кмет на ГЕРБ Николай Мелемов. Той им поднесе своите поздравления за празника им – Международния ден на възрастните хора, като им пожела преди всичко здраве, бодър дух и светла вяра, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Мелемов обясни, че след 8 години в управлението предизборната му кампания ще е скромна, тъй като за един месец впечатлението, оставено у хората, няма да се промени. Той посочи, че всеки човек от листата на ГЕРБ има качества и професионализъм в своята сфера, но общото между тях е чувствителността към обществените проблеми.

„За да се занимава човек с обществена дейност, освен компетентен, трябва да бъде и човечен. Ако ти не си чувствителен към проблемите на хората, няма как да бъдеш успешен, няма как да оставиш добра следа след себе си. Гордея се с тази листа, защото всеки от тях има отношение към своите съграждани и проблемите им“, заяви Мелемов. Той представи приоритетите си за следващия мандат - за сметосъбирането, което е планирано да стане общинска дейност, за чистотата на въздуха и за по-добра организация на движението. Припомни, че още през първия мандат на неговото управление данъците са намалени, като мярка към гражданите да не се товарят прекомерно.

По думите на Мелемов комбинацията от много доброто състояние на училища и детски градини с ниска престъпност и ниски данъци прави Смолян изключително добро място за отглеждане на деца. „Единственият проблем е ниското заплащане на труда, а това е нещо, върху което кметът и Общината не може да влияе, но смятам, че ниската безработица ще принуди бизнеса да повиши заплатите“, каза още кандидатът за кмет. Той посочи, че над 20 семейства са подпомогнати за инвитро процедури, дават се 500 лева на новородено дете, подпомогнато е обучението на медицински сестри в Смолян, близо 10 лекари са субсидирани да завършат специализация и да останат на работа в МБАЛ - Смолян.

„Един кмет трябва да създаде добра среда за живот, да осигури спокойствие, да изгради всички елементи на живота в по-голям град - спортни площадки, зали, басейн, поддържани училища и детски градини, за да не емигрират хората от града заради тези причини. Това е направено. Младите хора са ученолюбиви, образованието ни е на високо ниво. Трябва да им дадем перспектива тук. За това ще работим и в бъдеще – да търсим възможности за привличане на компании, които дават високи заплати и привличат основно млади хора, като ИТ-компаниите“, подчерта Мелемов.

Пред възрастните хора се представиха кандидатите за общински съветници: Христо Кименов, Борислав Георгиев, Ангел Безергянов, Мариана Сивкова, Цветанка Илиева, Венера Аръчкова, Слави Глухов.

„Общината е покрила целия спектър от социални услуги. Общо – за деца и възрастни с или без увреждания, общината предоставя 15 услуги. В помощ на уязвимите хора е започнато изграждане на общински жилища за най-бедните, на дневен център за възрастни хора с деменция. Осигурени са приемна грижа, личен и социален асистент, патронажна грижа, домашен социален патронаж, обществена трапезария“, заяви Венера Аръчкова. Тя добави, че общината има нужда от повече медицински специалисти и ще се търси вариант да осигури отново изнесено обучение.

„Ние никога не сме делили хората, няма да ги делим и занапред. Ще работим за развитието на Смолян, за благоденствието на местните жители. Затова гласувайте с №43 на 27 октомври, за да подкрепите Николай Мелемов за кмет, кметовете на населени места и листата за общински съветници на ГЕРБ“, призова Венера Аръчкова.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини