Кандидатът за кмет на община Перник Вяра Церовска: Промяната на Перник трябва да продължи, а това става само с работа

  • 30 септември 2019 15:37

  • 290
  • 0
Кандидатът за кмет на община Перник Вяра Церовска: Промяната на Перник трябва да продължи, а това става само с работа
© Пресцентър ГЕРБ

Промяната на Перник трябва да продължи, а това става само с работа. Имаме ясен план и цели за развитие. Това заяви в емоционална реч при откриването на предизборната кампания кандидатът за кмет на Перник от ГЕРБ д-р Вяра Церовска. Тя изтъкна, че се гордее със своя отбор, в който има познати обществени личности и специалисти в различни сфери, които ще носят ясната отговорност в управлението на общината. Тя определи като ключов приоритет развитието на инфраструктурата.

„Намаляването на трафика с модерен градски транспорт и нови кръгови кръстовища е един от големите ми приоритети в момента. Ние сме си поставили една голяма цел – да променим хоризонта за Перник. Започнахме с кръговото кръстовище в кв. „Изток“. Направихме проектиране и ще завършим кръговото движение в кв. "Хумни дол". Предстои изграждане на пътна връзка „Марина бара“ – една изключително важна предпоставка за изнасянето на движението на превозните средства от центъра на града“, заяви кандидатът за кмет на Перник.

Церовска припомни, че преди години е правен проект за воден цикъл, който обаче не е стигнал до своето реализиране.

„Днес Община Перник има договор с Министерството на околната среда и водите за реализиране на водния цикъл, за да може върху него да се случи тази инфраструктура на улиците и тротоарите, която е необходима за нормалното преминаване и за големия транспорт в нашата община“, отбеляза д-р Церовска и изтъкна, че ще продължи изпълнението на започнатите проекти, които и в момента са в ход - ул. „Софийско шосе“, „Палма“ и „Граово“, улиците в малките квартали на Перник.

„Това, което предстои, е промяна в транспорта и цялостната транспортна схема. Този проект ще реализираме заедно с транспортните фирми в Перник. Имаме спечелен един голям проект, чрез който ще бъдат закупени 13 нови екологични автобуси, ще бъде изградена станция за зареждане и ново транспортно звено“, отбеляза Церовска.

Предстои изграждане на Индустриалната зона – 360 декара, за която заедно с Национална компания „Индустриални зони“ си сътрудничим за привличане на инвестиции и за изграждане на индустриални паркове.

„Доказателството за това, че Перник е един желан град за инвестиции, са построяването на нов квартал на източния вход на града, изграждането на голям търговски център с 4 кино салона и отварянето на магазин от голяма търговска верига“, отбеляза тя. Вяра Церовска беше категорична, че ще продължи работата по Европейските проекти, която очертава големи перспективи за града.

По програмата „Региони в растеж“ предстои довършване, проектиране и саниране на 18 блока. Ще продължи изграждането на Социалните жилища в кв. „Тева“, с капацитет 42 апартамента. Ще бъдат изградени 3 социални центъра за грижа за лица с различни форми на деменция, с психични разстройства, за хора с увреждания и възрастни хора в невъзможност за самообслужване. Работи се по изпълнението на програма за подмяна на 4000 осветителни тела, част от осветителната мрежа, които ще повишат енергийната им ефективност. В областта на спорта предстои реализиране на проекта за ново осветление и ремонт на лекоатлетическата писта на „Стадиона на мира“. Съвместно с Българския футболен съюз се работи за създаване на по-модерни условия за стадион „Металург“. Част от спортната програма за следващ мандат включва проектиране и изграждане на скейт парк и тенис кортове.

Продължава промяната на Централния градски парк с преасфалтиране, ново осветление и нова визия на мостовете, които отвеждат към него. Предстои цялостно проектиране на алеите на Централния гробищен парк. Общинският ръководител на политическата партия в Перник Ирена Соколова отбеляза, че за тези 4 години кметът Вяра Церовска е успяла да даде на Перник надежда, добър път на развитие, добри решения и реални резултати.

Народният представител д-р Александър Александров определи изминалия мандат като много успешен.

„Всички знаем какво беше състоянието на общината преди 4 години и какво е днес – 15 милиона лева от задълженията на общината са стопени благодарение на финансовите мерки и добрата финансова политика на община Перник“, изтъкна депутатът и призова гражданите да направят правилния избор за Перник с бюлетина номер 43. Лидерът на СДС в Перник Юлиян Ситарски изрази своята подкрепа към кандидата на ГЕРБ и призова всички дясномислещи хора на 27 октомври да упражнят правото си на глас, като подкрепят човека, донесъл промяната в Перник.

Последвайте канала на

Novini.bg
290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини