Мая Манолова: Ще сложим точка на посегателствата върху зелена София

  • 28 септември 2019 17:19

  • 1354
  • 7
© Novini.bg

Като кмет няма да стоя в кабинета – ще бъда сред хората, защото проблемите на хората най-добре се разбират на място, когато има непосредствен контакт. Това е, което смятам да правя като кмет - решенията да се вземат с хората от "Младост", от "Люлин", от "Обеля", от "Надежда". Това каза независимият кандидат за кмет Мая Манолова по време на среща с граждани в столичния квартал "Младост", предаде репортер на Novini.bg

София не е само "София 1000", не е само жълтите павета. София е всеки един софийски квартал и не е честно данъците на столичани да отиват единствено за развитие на централните софийски квартали. Честно, справедливо и почтено е парите от вашите данъци да идват за благоустрояавнето и на вашия квартал. Това е, което ще направя - децентрализация на бюджета на София, този 1,7 млрд. лева, което е огромен бюджет, да стига до хората в кварталите, за да не изглеждат плочките по този начин, тротоарите да не са такива, по тях да има пешеходци, а не автомобили, да има достатъчно детски площадки, игрища и детски градини за всяко дете. С този огромен бюджет столицата трябва да осигури детска ясла и детска градина на всяко софийско дете, заяви Манолова.

Стоя до всеки гражданин на "Младост", който се е обявил срещу презастрояването, срещу унищожаването на последните останали междублокови пространства, зелени площи, детски площадки. Правех го като омбудсман, ще го правя и сега. Няма да позволя да се застрои нито едно междублоково пространство, нито една площадка и нито една зелена площ. Заедно ние ще сложим точка на посегателствата върху зелената система – върху зелен "Младост" и върху зелена София, и ще направим всичко те да останат такива, подчерта независимият кандидат за кмет.

Няма да е лесно в тази кампания. Това се вижда не само от кофите за боклук, които в "Люлин", откъдето идваме, буквално преливаха. Буквално преливат и кофите с лъжи върху мен, въру моя екип, върху хората от Инициативния комитет, може би и върху тези от Вас, които имат силата и смелостта да застанат зад мен. Това няма да ме спре, няма да ме изплашни. Ние не искаме власт на всяка цена, искаме модела, по който се управлява София – пилеенето на вашите пари да бъде спряно. София да се управлява почтено, честно, открито и прозрачно. Честно управление - това е формулата, към която се стремя и зад която съм сигурна, че ще застанете и Вие, обърна се Манолова към събралите се хора.

Няма да ни е лесно в тази кампания, но предлагам да я проведем с усмивка, с настроение и любов. Защото го правим за добро, защото искаме София да бъде модерна европейска столица, чист и зелен град, в който спокойно да растат нашите деца и внуци и да живеят достойно възрастните хора, искаме София да бъде град, в който има енергия, има перспектива. Сигурна съм – утре заедно ще управляваме за доброто на града, на нашите деца и на възрастните хора, завърши Мая Манолова.

От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, заявиха, че проблемите с презастрояването в "Младост" трябва да бъдат решени трайно, като уточниха, че вече са спасени от застрояване редица терени в квартала, благодарение на протестите от 2016 година, подкрепени от Мая Манолова, която тогава изпълняваше длъжността омбудсман.

Последвайте канала на

Novini.bg
1354 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.09.29 | 12:51

7

Коя си ти бе пачавро галевска кремълска та щесе разпореждаш със София.Ай сиктир бе червена помия манолова.Червените мухоморки приключихте вече много отдавна със власта и никога повече няма дасе завърнете.Мерси сме от миналото ви няма дави разрешим никога да създавате конц лагери и каменни кариери да избивате българина без присъда.Само гн Министър Председателят Бойко Борисов вас ви оправа никой друг.Да живее ГЕРБ да живее БОЙКО БОРИСОВ...

Аз Мая Кюстендилска казуам

2019.09.29 | 08:09

6

"...Не е честно и спраУедливо. Вашите данъци трябУа да идват във вашите куартали!

Това е спрауедливо! Нека да сложиме ръка върху посегателствата върху зУеУена София!

Нищо не може да сме спре! Идвам от Уюлин и там кофите преУиват от бокУуци като мене!"

В дълбочина се чуват полусърцати ръкопляскания на 20-30 олигофрена дотътрени с автобус от кюстендилско !

НИКОГА МАЯ костинбродска НЯМА да спечели в София!
С тая селска ретотика няма да стане и кемт на село ЖИЛЕНЦИ!

Празни думи, празни мисли, празна глава!

Сестра галева е един прост червен боклук!




Соня

2019.09.28 | 23:06

5

При нас кофите преливат ??....

2019.09.28 | 22:54

4

На майкати в путк.та ще сложиш точка майче.След изборите и помен от теб няма да остане.Щесе молиш на Бойко пак за работа лично той те постави на старата работа.Но повече не чакай щего ихаш на гн Министър Председателят...

От Люлин

2019.09.28 | 17:39

2

Живея в люлин 2 ,всяка сутрин точно в 7.10 часа минава смето събиращия камион.Никоя кофа не прелива от буклук.Това са опашати лъжи за пред хорстс вМладост.

2019.09.28 | 22:41

3

вярно е и аз живея там

2019.09.28 | 17:32

1

Мая кюстендилска се опитва да дели София на център и покрайнини!

На селяните от Спосрано 20 няма ли кой да им каже, че баш софиянците от десетилетия живеят по Люлин, Младост и Надежда и. т.н.!

Баси и простата минетчийка на дупнищките братя!

Сиктир, червен парцал!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини