ГЕРБ-Сливен кани останалите партии и кандидати да подпишат споразумение за честни избори

  • 17 септември 2019 11:59

  • 263
  • 0
ГЕРБ-Сливен кани останалите партии и кандидати да подпишат споразумение за честни избори
© Булфото (архив)

ГЕРБ-Сливен кани останалите партии и кандидати в местните избори да подпишат споразумение за честна и почтена изборна кампания, съобщиха от пресцентъра на партията.

Споразумението ще се подпише публично в четвъртък, 26 септември от 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА.

Инициативата на предизборния щаб на ГЕРБ и кмета Стефан Радев е продиктувана от тенденцията фалшиви новини и компромати да изместят фокуса от идеите и дебатите за политики в хода на кампанията. От щаба на ГЕРБ категорично заявяват, че ще водят толерантна агитация и ще се фокусират върху предложенията за подобряване на градската среда и живота на хората в общината.

“Вярваме, че кампания, основана на идеи, а не на лични нападки, е най-добрият начин сливналии да направят информиран и добър избор. Ние няма от какво да се притесняваме, даже сме горди с постигнатото в последните четири години. Със споразумението искаме да запазим и авторитета на институциите, тъй като компроматните битки карат хората да гледат с недоверие на избраниците си, когато започнат работа там”, заяви общинският ръководител на ГЕРБ Здравко Костадинов.

От щаба на ГЕРБ гарантират, че няма да използват фалшиви новини, спекулации и лични нападки срещу другите кандидати.

"Подписването на споразумението публично ще даде знак за обществото кои са кандидатите, мислещи за сливналии и кои са гонещите лични интереси", заявяват още от партията.

Събитието на 26 септември е открито за всички представители на медиите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини