Калоян Паргов: С Мая Манолова можем да победим ГЕРБ

  • 11 септември 2019 17:05

  • 1265
  • 13
© Novini.bg

Уважаеми другарки и другари, делегати на заседанието на 13-ата конференция на Софийската градска организация на БСП. Уважаеми гости и журналисти, в навечерието сме на местните избори отново. За пореден път влизаме в битка с нашия дългогодишен опонент - ПП ГЕРБ. Този път е различно. Този път сме близо до онова, което във времето назад бихме определили като чудо, а именно победата.

Това заяви председателят на градския съвет на БСП-София Калоян Паргов по време на софийската градска организация на социалистите, предаде репортер на Novini.bg

,,Пробив не може да се направи с партийна кандидатура, поне на този етап. Трябва ни кандидатура с широка подкрепа, а не тяснопартийна. Няма защо да се заблуждаваме, че кампанията ще бъде честна. Няма защо да се заблуждаваме, че тази кампания ще се води с почтени средства. Обратно стана ясно, че ще бъде изключително мръсна, безкруполна и дори брутална. Бе направено всичко, което може да ни постави в неравностойна позиция", каза още Паргов.

Той даде пример с промените в Изборния кодекс и орязаната държавна субисидия.

,,Тактиката на опонента ни е да използва всички средства, за да ни спре по пътя, по който сме поели. Ще използва лични компромати, както няма да пести познатите подходи за злепоставяне на опонентите. Единствената възможност да нанесем съкрушителния удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Трябва да си направим изводите от досегашния си опит и да покажем, че сме си научили урока. Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли '', отбеляза Паргов.

,,На местните избори досега сме се представяли по различен начин - имали сме възход, претърпявали сме и загуби. В София всичко е заредено с политическо напрежение. Тук се формира поведението на институциите, тук се раждат идеите. БСП винаги се отличава с най-прогресивните идеи за развитието на обществото. Ето защо първата ни работа е да върнем доверието на хората. През последните години София загуби образа си на общност'', подчерта той.

,,Гражданите не са доволни от работата на Общината. Софиянци искат по-високо качество на живот, искат да се чувстват добре и сигурно. Искат да дишат чист въздух, искат да имат уреден транспорт. Те не получават отговори от общинската управа, което нагневята масово желание за промяна. Нашата подкрепа се разширява, а това е възможност за поемане на политическа отговорност'', допълни Паргов.

,,Смисълът на нашата борба е именно промяната. Това ще бъде задачата на кандидатите за общинските съветници, работата ще бъде тежка и отговорна. Трябва да проявим мъдрост и деловидност при избора на екипа, който ще изберем'', каза още лидерът на БСП-София.

Калоян Паргов отчете също факта, че срещу тях стои една разединена десница, чиито противоречия са дълбоки и непреодолими.

,,Да, факт е, че имаме непреодолими различия с градската десница, но по отношение на егологичната програма, борбата с корупцията, замърсяването на въздуха ние сме на едно мнение. Ето защо е възможно да се подкрепим на втория кметски тур, което би било нещо ново'', обяви той и добави, че целта през социалистите е ликвидиране на абсолютната доминация на ГЕРБ в Общинския съвет.

Паргов напомни, че по време на Европейските избори БСП е получила подкрепата на над 83 000 софиянци, което е знак, че гражданите искат промяна.

,,В район ''Младост'' тогава станахме първа политическа сила. В ''Люлин'' разликата с ГЕРБ беше само 1000 гласа при положение че там живеят около 100 000 души. В Банкя пък разликата беше едва 500 гласа в полза на управляващите. Разбира се, победата на изборите минава през всички райони, така че ние ще имаме възможността да ограничим значително влиянието на ГЕРБ'', сподели Паргов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1265 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2019.09.11 | 20:21

13

За проба пари не взимат. С Решетников не можахте, изритаха го като парцал от България. Пробвайте с Манолова, най-много и вас да изритат.

2019.09.11 | 19:08

12

ГЛУПАК

лицемери

2019.09.11 | 18:00

11

Най големите гадости в предизборната кампания винаги са вършени от комунягите. Фалшиви компромати, неистова злоба, долни простащини, грозни крясъци, задавени от непредизвикан гняв, изкривени физиономии, откровен и наивен популизъм..... Жаждата им за власт е толкова мощна, че губят човешкия си образ, а морала отсъства. И затова вече толкова години властта си остава химера. Така ще бъде и сега.

Пян_Гъ

2019.09.11 | 17:58

10

КЪМ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ СТОЛИЧАНИ:
Как е при футболните отбори - всеки подкрепя своя отбор независимо дали бие или пада като в семейството: може да не одобряваш нещо у детето си, но не можеш да спреш да го подкрепяш. Нямаш сто деца. При партиите е различно - гласуваш за някого не защото е идеален или го обичаш, а защото е най-близо (но не 100%) до твоите възгледи. Появи ли се по-ефективна сила, веднага сменяш бюлетината. Абсурд е СОФИЯ ДА СТАНЕ ЧЕРВЕНА. И ТО ЗАРАДИ ГАЛЕВА-КОСТИНБРОДСКА. ХОРА МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ, ИНАЧЕ ЩЕ Е--ТЕ МАМАТА НА БГ!!!

Я,паргов,чуй

2019.09.11 | 17:48

9

Тати ще ми купи колело ,ама друг път!!Може и да можете,ама....

Бе вие

2019.09.11 | 17:21

2

и с президента се канехте да победите ГЕРБ. Две годинки още не можете да преглътнете унижението на загубата. Тъй сте се побъркали че не се свените(пардон-вие не знаете що е срам) да лакейничите на КГБ белким ви помогне да се докопате до властта. Плужеци болшевишки.

2019.09.11 | 17:44

8

Гладът е лош съветник,а ние сме свикнали да имаме всичко и още нещо...

Пян_Гъ

2019.09.11 | 17:22

3

"С Мая Манолова можем да победим ГЕРБ" - Мдаа, сега така говорите, а намислили ли сте какво ще говорите за загубата в София след изборите, ммм? Нека позная - "апатията, страха от репресии (?!?) и липсата на вяра в системата отблъснаха избирателите". С 1-на дума, тея сме ги слушали и друг път, така че споко.

2019.09.11 | 17:39

7

Аааа,знаят те-изборите нечестни,манипулации, фалшификации...Мая е моралния победител,Борисов е диктатор,негодник, Фавдъсова е корумпирана,ицгониха инвеститора решетников...Ей това ще плещят

Гошко

2019.09.11 | 17:29

5

Герберите ще бегат панически след загубата !!!

2019.09.11 | 17:31

6

гъци,гъци,гошко

2019.09.11 | 17:21

1

Другари и другарки, ку.рви и к.урвари от БСП, и този път ще духаме супата!
НО този път е РАЗЛИЧНО!
Ако МАя Костинбродска загуби, губи само тя, ако спечели, печелиме ние всички, огладнелите и освирепели комунета!

ОСВЕН ТОВА:

С к.урвата на братя Галеви ще имаме отлично извинение за поредната загуба!

Евала

2019.09.11 | 17:23

4

за анализа. Много точен във втората му част.

Добави коментар

Водещи новини