Веселин Марешки: Героите на Съединението се изправиха срещу великите сили, за да защитят националния интерес

  • 06 септември 2019 11:55

  • 497
  • 2
Веселин Марешки: Героите на Съединението се изправиха срещу великите сили, за да защитят националния интерес
© Булфото (архив)

Днес се прекланяме пред силата и мъжеството на онези българи, които са се разбунтували срещу разпокъсването на родината ни и не са се примирили, докато не поправят тази несправедливост.

„Какво обаче сме си извлекли като поука от символите на този ден?  Дали е достатъчно веднъж в годината политиците да цитират девиза „Съединението прави силата”, а после бързо да го забравят?! Съвременният патриотизъм не се изразява в това да вееш българското знаме, а зад него да криеш нечестни постъпки в ущърб на народа си. Героите на Съединението са се изправили срещу великите сили и са взели решение, с което са защитили националния интерес. Защо днес за някои им е толкова трудно да го правят? Защо допускат някой отвън да определя съдбата на държавата и народа? Затова ли се бориха предците ни?”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 по повод празника.

Според него, България днес отново е разделена – на развити и изостанали градове и райони, на останали тук българи и такива, избягали от системата, на хора с привилегии и такива, които едвам оцеляват. Най-очевидно е разделението между народа и политическата класа. „В тази ситуация пред всички нас стои въпросът- искаме ли ново обединение и как да го направим. Единственият начин, според нас от ВОЛЯ, е като се работи почтено, компетентно и с грижа за хората. Като сме непримирими към посредствеността, лъжата, корупцията и бездействието”, категоричен е зам.- председателят на НС.

„Славната ни история трябва да бъде прочетена по съвременен начин. Тя е изпит за политиците днес дали са на нивото на саможертвата на предците ни. Нека всеки за себе си да даде отговор на този въпрос, изправен пред собствената си съвест! Поклон пред героите на Съединението. Да живее България!”, се казва в приветствие по случай 6 септември на лидера на ВОЛЯ Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.06 | 17:03

2

Как само се натика в политиката тоя глупак !!?

Били

2019.09.06 | 16:05

1

Офффф, Марешки се взе насериозно, ама много!
А стига само екипа му да погледне човек - кифлите, които се мислят за голямата работа.

Добави коментар

Водещи новини