Мая Манолова: В София само акулите се чувстват в свои води, затова виждаме перките в центъра на града

  • 04 септември 2019 10:53

  • 5284
  • 36
© Булфото

Преди четири години Народното събрание ме избра за омбудсман. Тогава обещах да не стоя далече от хората, да посрещам проблемите им на място. Това каза на пресконференция Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която беше номинирана от Инициативен граждански комитет за кмет на София, предаде репортер на Novini.bg

Обещах, че ще спечеля битката на гражданите срещу бездушността. Давах си сметка, че омбудсманът е последният пристан и последната надежда на гражданите. Обещах си, че няма да предам този пристан и тази надежда, защото за мен това е кауза. С екипа ми работихме заедно и не отстъпвахме. Колкото повече работихме, толкова повече се повишаваше доверието и толкова повече хора идваха при нас. Преборихме се с модерното робство – благодарение на това над 6000 души успяха да получат заработените си заплати, успяхме да върнем надеждата на децата сираци, след седем месеца протести успяхме да приемам Закона за личната помощ, заяви Манолова.

Примерите са много, но изводът е един – властта услужливо обслужваше всеки друг интерес, но не и този на гражданите, и всичко се случшваше със силен натиск. Но повече от година и това не помага, каузите ни буксуват, гражданите са наказани заради високото доверие в институцията омбудсман. И законопроектите, които могат да донесат справедливост, отлежават в парламента. Парите на столичани потъват без следа в общинските дружества. Властта издигна висока стена на равнодушие, с която пази бизнес интереси. Като омбудсман не можех да променя това. Затова подадох оставка като омбудсман, защото моите възможности да помагам на хората бяха изчерпани и блокирани. Извървях дълъг път и няма как да се откажа от битката срещу организираната алчност, от битката за правата на българските граждани. Смятам да разградим тази защитна стена на властта тухла по тухла и да започнем от там, откъдето всичко започна – от София, посочи Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

София е мръсна, непочистена и диша много трудно. София е презастроена. София трудно се придвижва. София е ограбвана, несигурна и обвита от пипалата на корупцията. В София само акулите се чувстват в свои води, затова виждаме перките в центъра на града. За това вина имат всички политически партии, но основната вина е на ПП ГЕРБ, която управлява в схеми столицата вече 14 години. В момента София няма кмет. От години София има изпълнителен директор, чиято работа е да изпълнява решенията на един солиден приятелски кръг. Кандидатирам се, защото имам сили да се преборя това, не ме е страх. Властта отвори фабриката за манипулации и отттам изпълзяха карикатури, които ме преследват от сутрин до вечер. Нека – това показва страх. До днес работих като защитник на хората, от днес предлагам да защитя хората от мръсния въздух, от презастрояването. После София може да защити цяла България, подчерта кандидатът за кмет на столицата.

Представям си София светла, почтена, абсолютно прозрачна, в която гражданите ще имат цялата информация, общината ще бъде изцяло електронна, ще се управлява от едно гише и гражданите ще го носят в джоба си. Столичани ще участват в управлението с обсъждания. Ще осветлим обществените поръчки с електронни търгове. Представям си София зелена – но не просто в пиар акции, а град градина, такава каквато е мислена преди един век. Представям си Витоша достъпна за всеки столичанин през цялата година, представям си междублокови пространства, които не са застроени, а са облагородени със зелени терени, детски площадки и игрища. Представям си София на хората, на общностите, София без периферия. Днес имаме хубав исторически център, но как изглеждат "Младост", "Люлин", "Обеля"? Огромна част от инвестициите дълги години отиваха за центъра на София. Проблемите са безкрайно много, но те имат решение – за да разплетем възела, трябва да го разсечем, заяви Манолова.

София не е нито лява, нито дясна – София днес е обвита в корупция. Смятам да сложа край на това. Вотът е това, което паникьосва управляващите. Нека използваме тази възможност, за да променим ситуацията, каза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

В отговор на въпрос има ли намерение да прави партия, Манолова заяви: "Имам само една задача - изборите в София, след което да докажем, че София може да се управлява по друг начин. Нямам абсолютно никакво намерение да се занимавам с кавито и да е е проекти. Това е фалшива новина".

Ще разчитам на гласовете на леви и десни, на центристи, на консерватори. Проблемите на София не са леви и десни. Няма как да забраня на партийните централи да ме подкрепят. Ясно е, че ако искаме да разградим модела на управление, ще ни е нужна всяка подкрепа. Ще приема подкрепа от всеки един столичанин, независимо от неговия партиен или непартиен интерес, подчерта кандидатът за кмет на София.

Ще финансирам кампанията си абсолютно прозрачно. Ще обявим банкова сметка, както и електронна платформа, където всеки български гражданин може да направи дарение до размера на минималната заплата - 560 лева. Няма да се възползвам от възможностите, които даде законодателят - за финансиране от фирми. Ще правим толкова разточиртелна кампания, колкото ни позволяват финансовите средстава. Няам да подкрепям независими кандидати в страната. Имам кауза, имам задача - да спечеля кметските избори в София, обясни Манолова. 

Ще разчитам подкрепата на общински съветници от всички листи, защото няма да имам собствена. Убедена съм и вярвам, че каузата на всеки един, който се кандидатира, е свързана с просперитета на София. Аз и сега го правя - разчитам  на гражданите. Ще пренеса модела на омбудсмана в Столична община. А той е - всеки ден сред гражданите, добави тя.

Кампанията за кмет вече започна - тя е нечестна, агресивна и подла. Върху мен се изляха безумни инсинуации в опит да бъда дискредитирана аз и моето семейство. Това идва от медии, близки до властта, от официозите на властта, което ме кара да мисля, че кампанията, в която влизам, ще бъде тежка, компроматна и с непозволени удари. Но не се страхувам от това - знам, че са в паника и има от какво да се боят. Нашата цел е да разградим този модел тухла по тухла - и ще го направим заедно с гражданите, каза още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Novini.bg
5284 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
Анатема,Ай дуци,родни,мили !

2019.09.04 | 16:07

36

Кога пълнехте гуши , не ме забелязвахте.Сега се сети да градиш.Как ще градиш,като тухлите отдавна са твоя двор!?

ЕЛИ

2019.09.04 | 15:55

35

Другарке , другаркееее ! Всеки гледа да гради , а ти ще рушиш !!! Оххх , ама вие комунистите САМО това знаете и можете !!!!

Мая - премиер,

2019.09.04 | 15:41

34

тъпата Тиква да строи АЕЦ Белене.

Това искаме от теб, Мая,

2019.09.04 | 15:40

33

жена си, но ти можеш да ибеш майката на сините чумни вируси в София.

Боби

2019.09.04 | 15:29

32

Тази Костинбродска умница,нищо ново не научила,и нищо старо не забравила.Нагла,лицемерна и не признателна отвьрт.Тя не става за говедарка,а се затичала столица да управлява.Няма софианции да допуснат заврьщането на червенита хунта.

2019.09.04 | 14:21

28

Сбъдва се пророчеството за възхода на България и светлата жена! Политическите айдуци от всички партии до сега, газ ще пикаят...

До 14.28

2019.09.04 | 14:43

31

Явно не правиш разлика между светла и руса!

2019.09.04 | 14:28

30

А почакай малко до 27.10.И.Д.И.О.Т и тогава може и да получиш гънка в мозъченато пророчество

Жоро

2019.09.04 | 14:24

29

Явно, важи старата поговорка, вълкът нрава си мени, но козината НЕ.
Ако ви харесва поведението на г-н Радев с настоящите управляващи, очаквайте същото такова и от г-жа Маналова.
Видяли сме с години, вашата клика какви ги върши и докъде стигате!

Петрова

2019.09.04 | 14:02

27

Изключителна простакеса. И като манталитет и като поведение!

лекар

2019.09.04 | 11:13

2

Г-жо кмет,
бездомни кучета, нередовен градски транспорт, разкъртени тротоари, прах и пушек продължават да тровят живота ни през нескончаемите ви мандати.
Докога?!

2019.09.04 | 13:52

26

Ами иди в Кюстендил на спа при гоце

московеца

2019.09.04 | 12:45

17

Мая ще гърби гербавите от София до Москва!!!

2019.09.04 | 13:47

25

И до Горно Уйно също така

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини