Нинова: БСП има сериозни шансове да спечели изборите в някои областни градове

  • 03 септември 2019 15:51

  • 486
  • 6
Нинова: БСП има сериозни шансове да спечели изборите в някои областни градове
© Пресцентър БСП

"Имаме сериозни шансове да спечелим изборите не само в по-малки общини, но и в някои областни градове", е заявила председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред членовете на Националния съвет на партията, цитирана от пресцентъра на БСП.

"Изпълнителното бюро и Националният предизборен щаб направихме социологически проучвания по области и общини и оценихме като реална възможността да увеличим кметовете си със 100 процента и общинските съветници с 30 процента", е посочила Нинова. По думите ѝ много от ключовите места ще се решават на балотаж и истинската работа, екипна и диалогична, с другите партии и граждански организации и независими кандидати предстои между първи и втори тур. 

"Полагаме усилия да се отвори ветрилото от партии и граждански движения, които да подкрепят нашите кандидати и на много места това се случва", е заявила Нинова. 

"Нашият основен опонент - всички прогнози сочат, че няма да задържат досегашните си позиции", е коментирала Нинова. "Само от нас зависи дали при тези обстоятелства ще успеем. Това обаче изисква пълно единство, общи действия, единомислие и единодействие", е посочила тя. "Знаем си противоречията, споровете, знаем и амбициите. Моят призив е да ги оставим за месец май догодина", е апелирала тя пред съпартийците си.

Според Нинова още в началото на този сезон, особено в контекста на местните избори, БСП трябва отново да постави въпроса за Закона за публичните финанси и разходването на средствата на данъкоплатците, извън одобрения от парламента бюджет.

"Премиерът очевидно отново ще вземе кампанията "на ръчно управление", което означава - джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването му през прозореца на парче там, където залага за спечелване на местните избори", е коментирала тя. 

Лидерът на БСП е отбелязала още, че освен от местните избори, новият политически сезон ще бъде белязан и от избора на главен прокурор. Подготвили сме и ще внесем предложения за промени, с които се налага съдебен контрол върху актовете на главния прокурор, е посочила тя. Нинова е отбелязала, че стои на дневен ред и въпросът за двамата европейски прокурори, които България ще излъчи, за което няма правила и процедура. 

Нинова е посочила, че парламентарната група следва да изготви и да внесе алтернативен Бюджет 2020 с акцент върху неравенства, доходи и демографска криза. Това означава преизчисляване на пенсии, промени в данъчните закони, съпътстващи бюджета, помощите за младите семейства и деца, поставяне на въпроса за здравната реформа с акцент общински и държавни болници, общинско и държавно здравеопазване, е посочила тя.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е предложила БСП да постави въпроса и за мястото и ролята на местната власт. "Платформата ни за местните избори и ангажиментите, с които ще излезем пред хората през октомври - да получат реален образ чрез законодателните ни инициативи. Така ще покажем пълнота и единност на държавна политика и местна кампания, ще излъчим една убедителна алтернатива на досегашното статукво", е посочила тя. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
486 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
БСП има сериозни

2019.09.03 | 18:11

6

шансове да получи наследственото гробно място на Б К П, за вечни времена...

ама не така, другарко

2019.09.03 | 18:08

5

нинова!!! Ние очаквахме цяла България да почервенее ... /ОТ СРАМ / !!!) С БКП НАПРЕД !!!

2019.09.03 | 17:40

4

Нямате никакви сериозни шансове, имате само усмихнати, тоест смешни, другарко лаеща.....

2019.09.03 | 16:14

3

ИМАТЕ точно НИКАКВИ шансове, Лъжкиньо долна!
Не сме видели никъде из провинцията, червена лайнометкее, освенвпо СПА-ЦЕнтровете и на чеверметата!

Избирател

2019.09.03 | 16:12

2

Ами вземи и ти твоя джип и раздавай от прозореца, при това ще върнеш поне ЧАСТ ОТ ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАРОДА ПАРИ, гнусна Приватизаторке!

2019.09.03 | 16:03

1

Аз се сещам само за Крущовица и Мизия, а и там НЕ Е сигурно другарко НАГЛА Лъжа, подай / неподай оставкеее!

Добави коментар

Водещи новини