Крум Зарков: Сигурен съм, че БСП ще вземе правилното решение за кандидат-кмет на София

  • 03 септември 2019 14:50

  • 356
  • 1
Крум Зарков: Сигурен съм, че БСП ще вземе правилното решение за кандидат-кмет на София
© Булфото (архив)

Сигурен съм, че БСП ще вземе правилното решение за кандидат-кмет на София, но не бих искал да го предполагам сега, каза пред БНР депутатът и заместник-председател на парламентарната група на левицата Крум Зарков и уточни, че социалистите ще обявят решението си на 11 септември.

Зарков коментира внесените от БСП промени в Наказателно-процесуалния кодекс заради случаите на тежки престъпления. От левицата предлагат да няма съкратено производство, да няма намаляване на присъдата при самопризнания в случай на извършени престъпления, които водят до тежки телесни повреди и смърт.

"Предлагаме да се запази този институт на съкратено производство, но само в онези случаи, в които може да помогне за бързото решаване на делото и да не се прилага, когато става дума за този тип изключителни зверства, като в село Сотиря", каза Зарков.

Според него бързината на процеса може да бъде постигната с работата на досъдебните органи, ясните доказателства, организацията на работата на съдилищата: "Процесът трябва да е справедлив, правото на защита - осигурена, но най-вече трябва да води до адекватно на извършеното деяние наказание", категоричен беше той и изрази оптимизъм, че законът, който предлагат социалистите, ще бъде приет и то сравнително бързо, защото има консенсус по предложените ограничения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Избирател

2019.09.03 | 15:09

1

Крумчо, малко пе.дерастче защо не се кандидатираш Ти за кмет или другият педал, парговото червено прасе! Аааа страх ви е, долни леви пе.дали, страх ви е от народната любов да ни ви дойде отзад та до сливиците, червени боклуци!

Иначе няма кой да ви надприказва в глупавите ви идеи, лайномети спосрански!

Добави коментар

Водещи новини