Корнелия Нинова: Нищо не се е променило в морала ми, промени се ситуацията след оставката ми

  • 17 юни 2019 08:24

  • 5129
  • 28
© Кадър: БТВ

Когато подавах оставката си смятах, че така е морално и достойно. Дадох изход споровете в партията да се решат по най-добрия начин. По две причини я оттеглих. Моята грешка е, че не прецених правилно събитията. Започна търговия за БСП. Започнаха лобита, групи и бизнесмени да си правят планове, да си излъчват кандидати, започнаха да се притискат хората. Видях, че всичко, което правехме се разсипваше. Не допусках, че всичко това ще се случи. Втората причина бе реакцията на членовете и симпатизантите на партията. Това залови лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в ефира на БТВ.

„Първоначално в партията имаше ступор, последва гняв. Започнаха цели групи членове да напускат партията и да връщат партийни книжки“, разкри тя.

"Всичко това ме притесни. Дадох си сметка, че това което градихме три години е пред разпад. Моята оставка щеше да донесе много ниски нива на доверие и то преди местните избори. Имах два избора пред себе си - да подам оставка и да се съсипе партията като опозиция и да си живеем в диктатура, да остана лидер и минимизирам щетите от решението ми, съзнавайки, риска, който поемам“, коментира лидерът на социалистите.

„Нищо не се е променило в морала ми, промени се ситуацията след оставката ми. На социалистите искам да им кажа, че им благодаря и са изключително достойни хора. Въпреки трудностите, те не си продадоха достойнствата“, заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

За да онагледи как са притискани делегати на БСП, Нинова изнесе един случай. При него делегат с кредит е бил викан в банката и му е казвано, че ще има проблеми с кредита, ако не гласува по определен начин.

„Всичко ще преглътна, но няма да приема БСП да я обезличат и превземат отвътре. Още при действащ председател се изявиха новите кандидати за председатели. Затова казах да изчакат. Вчера получих много мощна подкрепа от Конгреса. Бях се обезверила, но получих нова енергия и сила“, сподели Нинова.

„Не ме е било страх, категорична бе Нинова. Ще направя всичко възможно, за да спре хаосът в БСП и да се готвим за местните избори. Имаме перспектива като партия, увери тя. Много пъти съм правила опит да спра вътрешните противоречия в БСП, но се провалям. Спорът не е идеалогически. Това са колеги, засегнати от реформата в партията. Все още търся решения“, подчерта Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"Плащаме цена за минали грешки. До ден-днешен сме упреквани за целувката с Местан. Ще си носим тази тежест и ще трябва да доказваме, че се променяме", каза още лидерът на БСП.

Тя прогнозира, че в ГЕРБ тепърва предстои ситуация, като тази, която е изживяла БСП. Ситуацията в парламента е променена.

Партийната субсидия не трябва да става един лев, защото това ще е краят на многопартийната система и началото на диктатурата на една партия., предупреди Нинова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5129 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Бат Бойко големию КУР

2019.06.26 | 16:00

28

КУРВЕЛИЯ КЪРМЪЗА РУСПИЮ АЙДЕ СЕКТИР ОТ СЕЙР ЩАЙГАТА ЧЕ НИ ПРАВИШ НА АХМАК БУДАЛИ.ЛАФ ЛОКУМ ОСТАВКА НА КУКУРИГО.

Ха, ха, ха

2019.06.17 | 13:32

27

Дивото селянче разбра, че няма да го преизберат и включи на задна. Явно и сол-ташаците и са се разквичали на кой ги оставя така изгладнели. Жалка комунистическа сапунка....... Но Йончева де се покри - явно чака да види от къде ще задуха вятъра. Ей Йончева - ето я темата - кои са враговете с партиен билет, за които говори шефката? Дръж Йончева, дръж...…

2019.06.17 | 11:43

26

Нинова и морал

Оби

2019.06.17 | 11:42

25

Корнело , заминавай на бунището , червена пача !

2019.06.17 | 11:31

24

Абе Йончева защо изчезна като.червения пипер едно време домъчня ми за нея

Реалист

2019.06.17 | 10:38

19

ГЕРБ и Бойко Борисов вдигнаха високо летвата

асд

2019.06.17 | 11:15

23

толкова е висока, че се търкалят под нея

асд

2019.06.17 | 11:15

22

за хора без съвест - съвестта не се променя.

2019.06.17 | 10:57

21

po vsicko lici tce robite i slugite na grob preobladavat e da vi e cestito robstvoto glupavi sahtestva.

/

2019.06.17 | 10:47

20

не можеш да промениш нещо което е липсвало...прост отговор без дълги ненужни обяснения

????

2019.06.17 | 10:20

18

Другарко Нинова,готов ли е СПИСЪКА с ИМЕНАТА на тези,които ПРОМЕНИХА листата за Евровота? Ще имате ли СМЕЛОСТТА да го ОПОВЕСТИТЕ? Чакаме,другарко Нинова!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини