Корнелия Нинова оттегли оставката си

  • 16 юни 2019 10:59

  • 7685
  • 47
©

Преди три години ме избрахте за председател на БСП с програма. В нея има ясно разписани ангажименти – 3 точки за партията и 2 за България. Това заяви председателят в оставка Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на 49-тия Конгрес на партията, предаде репортер на Novini.bg.

Тя припомни свършеното до момента. По думите ѝ е бил спасен вестник „Дума“. Въпреки трудните изпитания имаме Българска свободна телевизия.

„През 2016 г., когато ме избрахте заявих, че правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е вредно за България и я води към катастрофа. Това смятам и в момента. БСП се превърна в единствена опозиция, отказвайки се от договорки и лъжи. Идеите в програмата са мои, но вие активът на БСП направихте тези идеи реални. Дори Господ да е лидер, без активът на БСП е нищо. Заедно свършихме много работа“, подчерта Нинова.

„На прага сме на криза с неизвестен край. Поводът за нея съм аз. Подаването на оставката ми е осъзнато и премислено решение. Моята представа за морал и достойнство в политиката не ми позволи да се крия зад колективна отговорност“, каза водачът на БСП. "Стига! Измъчихме хората си. Направих равносметка и реших да отстъпя. Нека партията избере по-добрия и да работим заедно за общия успех".

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за разкри, че са започнали атаки срещу нея и семейството ѝ. "Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на Прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Политически и икономически лобита правели опит за смяна на председател на БСП и овладяване на партията. Тя се обърна към тях: "Наиграхте се, затворете си портфейлите, господа. БСП не е стока, не се продава, тя е кауза. Зад нея стоим стотици хиляди, които не се търгуваме".

 

"Не съм умряла. Не се оттеглям от ръководството", обяви изненадващо Нинова. Тя допусна, че това ще ѝ струва много. Въпреки това нямало да предаде партията преди местните избори.

"Днес трябваше да внеса официално оставката си. Не го правя. Не внасям пред конгреса своята оставка. Имах избор между два варианта - оставка на всяка цена на инат и запазване на личното ми достойнство пред хаос и търговия на БСП и диктатура в България. Втория избор беше да поема имиджови щети, но предпазване на партията от хаос и превземане от чужди интереси", обоснова се Нинова.

Не можела да гледа как труда да стотици хиляди хора изтичал в канала и затова тя предпочитала да остане лидер на партията и предложи точка 2 да отпадне от дневния ред, защото оставка нямало. 

Тя призова да си остане текстът в Устава, който гласи, че председателят се избира пряко от цялата партия. „Нека бъдем модерна европейска партия. Моля ви, приемете точка три да стартира процедура на пряк избор за председател не сега, аз съм тук, върнах се и не за предстоящите местни избори, а след тях и по време на пълния цикъл отчети и избори в партията. Скъпи социалисти, отърсете се от стреса, стягайте редиците за местните избори. Три години вие работихте за нас, да бъдем депутати, евродепутати, време е ние да поработим за вас – вие да бъдете кметове и общински съветници и не просто, за да имаме постове, а за да имаме лостове, заедно да променим България“, заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7685 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар
МБ

2019.06.16 | 22:15

47

Нинова гн Премиера Бойко Борисов не слочайно ве кръсти нинова лъжат.Бойко е джентълмен а ти си оставаш въртооглава лъжлива мисирка.Тиси вече бита карта много е добре за ГЕРБ.Сега вече падна още по долу в очите на избирателите,ново доказателство че бсп сте лъжливи монки.Неможе да сте по назад от кремъл и там всичко е лъжа.Несте за в политиката.

2019.06.16 | 20:59

46

Другарко нинова, това театро го игра и Станишев и то няколко пъти. Подайте си оставката, минете през избор и ако ви преизберат ще се върнете по силна. Ако не го направите, знайте че още сега попълвате квадратчето на ГЕРБ в моята бюлетина. Искам МОРАЛНИ и ДОСТОЙНИ политици.

Цецо Цветанов

2019.06.16 | 14:54

45

Г-жа Лъжа, пак излъга...... Не била лъгала, но за нас това е добре, защото с нея пак ще ги бием....

2019.06.16 | 14:20

44

Нинова Нинова,ако знаеш колко си жалка ще се гръмнеш

gost

2019.06.16 | 14:15

43

4ervena korva

БАТ БОЙКО ГОЛЕМИЮ К-У-Р

2019.06.16 | 14:05

42

БАШ ТОВА СЕ НАРИЧА К-У-Р-В-Е-Н-С-К-И СЕЛСКИ КОМУМИСТЕЧЕСКИ НОМЕР.ОБИЧАМ КУРВЕТЕ НО МРЯЗЯ БОЛШЕВИШКИТЕ ГЕЙОВЕ. РЕЗИЛ ПОЗОР МРАСНИШКА ДОЛНА ПАРТИЯ

2019.06.16 | 13:36

41

Номера от селски вечеринки,наглоста и нахалството на тая очилата змия няма граници

Крум Усаински-Крупник

2019.06.16 | 13:34

40

Цървули!!!Всичко върви по план!!!Кака Кури Седесарката е Троянският кон на Командира!!!Тя е натоварена с тайна мисия да довърши БСП!!!И когато всичко е почти изгубено ще се появи Той-Синият Комунист с Черната Кожа,на Бяла Кобила!!!Иван Костов ще поеме кормилото на Столетницата и ще я поведе към изборна победа!!!Това е кръговрата на Живота!!!Всички Демократи са родени Комунета,трансформират се в Демократи и накрая отново стават Комунета!!!Политическата Олигархия на България е излюпена от БКП,ДС и Кремъл!!!Ура и Слава!!!

2019.06.16 | 13:31

39

Това звучи като нерационална жена. Подава оставка, но поради своята изключителност и незаменимост не може да се примири с факта, че ако подадеш оставка трябва да бъдеш заменен. Ако си с всичкия си защо подаде оставка? Какво се промени? Ти тия работи не ги ли знаеше преди да подадеш оставка?

Българка

2019.06.16 | 13:29

38

Оооо мръсницо долна,ние това го очаквахме. Вие в БСП само такива ги вършите. Вредно било управление то на ГЕРБ за България. От вас по-вредни няма. Връщай парите на хората ! Иначе власт на куково лято. От тази жена по-нечистоплътна(като характер)едва ли някъде има. Бог да пази България от БСП!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини