Румен Христов: Спряхме похода на БСП към властта

  • 03 юни 2019 11:27

  • 1584
  • 17
© Булфото (архив)

Спряхме похода на БСП към властта. Това каза председателят на СДС Румен Христов на първата пресконференция на партията след изборите за Европейски парламент.

От СДС сме изключително доволни. Отново десницата запази своето преобладаващо мнозинство в Европейския парламент. В ЕП ще имаме седем представители на десницата - 6 от ГЕРБ и СДС и един от "Демократична България". Това означава, че България ще даде повече десни депутати, повече депутати в ЕНП, отколкото дава Холандия със своя десен премиер, обяви Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в. Той посочи, че има потенциал СДС постепенно да започне да се възражда.

Искаме да поздравим Александър ЙордановАлександър ЙордановАлександър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 г. във Варна. Политик и дипломат, литературен за неговото избиране за член на Европейския парламент. СДС е най-старата демократична формация в България и има отново представител в Брюксел. Искаме да работим в групата на ЕНП преди всичко за повече интеграция, за обединена Европа, за членството на България в еврозоната и Шенген, обяви Христов.

Той отбеляза, че на последната си конференция СДС си е поставила целта българите да са европейски граждани с европейски доходи, за което също ще работи в ЕП. Веднага бихте запитали как би станало това? То би могло да стане след като нашите представители в ЕП работят за запазване на средствата, които влизат като кохезионна политика в България и за разумно харчене, заяви председателят на СДС.

На повечето места на местните избори най-вероятно ще бъдем заедно с ГЕРБ, каза Христов, като уточни, че съюзът с ГЕРБ е бил за евроизборите. Това бяха едни много трудни избори. Избори, в които не чухме дебат за ЕС. Дебатираха се само вътрешнополитически цели, бяха обърнати във вот на недоверие към правителството. Тежка кампания, която в началото стартира с превес към БСП. Благодарение на мобилизацията на ГЕРБ, основната роля на тези избори е ГЕРБ. Видях една много организирана партия. Видях какво бяха направили те на местата на техните срещи. Включването на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по-активно допринесе за промяна на тренда в началото на кампанията. Водили сме бегли разговори на тази тема. Очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива. Най-вероятно да се развива. Ние имаме едно решение, което дава свобода на нашите местни структури да решават по какъв начин ще се явят на есен за местните избори, като забраната е към БСП и ДПС. На повечето места най-вероятно ще бъдем заедно с ГЕРБ. Това го искат нашите структури и структурите на ПП ГЕРБ. Местната власт е изключително важна, подчерта още Христов. 

Дори опонентите в лицето на левицата ни поздравиха за добрия резултат, заяви Христов, като посочи, е е благодарен на всички, които са гласували за СДС и ГЕРБ, защото те са имали нужда от припознаване на техния вот. Що се отнася до "Демократична България", разбира се, че е по-добре тези гласове да не отидат към БСП, както беше на парламентарните избори, уточни още председателят на СДС. Христов каза, че месеци са водили преговори с "Демократична България", но условията поставени от тях са били унизителни за СДС. Да, безспорно, ако ние бяхме заедно, щяхме да имаме със сигурност двама и повече депутати, каза още той, но посочи, че в политиката освен емоционално трябва да се работи рационално. 

Активирахме отново твърдите ядра на ГЕРБ и СДС, но и на голямата периферия, която беше обезверена, каза Владимир Кисьов, член на Националния съвет на СДС. Пазете това, което сме извоювали като относителна свобода тук в България. Ако не го пазим ние живите, няма как някой друг да се бори отново за свободата. Благодарение на СДС и борбата в самото начало всички българи пътуват безвизово, нещо, което се забрави от всички. Смея да твърдя и имам самочувствието, че съм бил основен играч в премахването на визите за българите. Не трябва да допускаме да излизат от землянките хора, които биха ни върнали отново в подобно положение. Миналата година и тази година това, което се случи в България, трябва да е за урок за всички нас - да си пазим свободата и ценностите, и да мислим за бъдещето на Европа, каза още Владимир Кисьов. 

Приветстваме, че "Демократична България" също има представител в ЕП, иска или не ще работи с другите десни евродепутати, каза избраният за евродепутат Александър ЙордановАлександър ЙордановАлександър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 г. във Варна. Политик и дипломат, литературен. От създаването си СДС винаги е бил противник на БСП, т.е. това не е някакво моментно хрумване, случайно позиция и прочее. Винаги нашият интерес е бил да се победи БСП. Когато не сме можели сами да го направим, сме търсили коалиция. Така например на изборите за 38-о НС СДС направи коалицията ОДС. Сега отново влязохме в съюз за тези избори и влязохме със съюз с дясно-центристка политическа партия ГЕРБ. Мнозина в печата коментираха и продължават да коментират, но го отдавам на нормална политическа глупост, дали са дясна партия ГЕРБ или не. Кой е дясна партия не решават за съжаление българските журналисти. Погледът за това вече е европейски, защото сме в Европа. Кандидатът за председател на Европейската комисия от ЕНП Манфред Вебер, когато дойде в София в предизборната кампания именно като десен кандидат се срещна не с някой друг, а с ПП ГЕРБ и СДС. В Зала "Арена Армеец" помните това събитие и по този начин много ясно означи кои от европейска гледна точка са десните в България, заяви Йорданов.

Той каза, че приветства и се радва на избирането на Радан Кънев също за член на Европарламента. Разбира се, очакването беше "Демократична България" да постигне много по-голям успех, ако съдим по тяхното говорене, показване, многото платени реклами, каквито от наша страна от СДС не сте видели. Много усилия хвърлени с прогноза за много силен резултат за съжаление явно са се разминали очакванията с реалността, но въпреки това ние приветстваме, че "Демократична България" също има представител, посочи Йорданов. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1584 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2019.06.03 | 20:47

17

Самоуверен глупак като всички в СДС

2019.06.03 | 20:46

16

МЛЪК БЕ СДС ПЕДАЛ !!!

Цитат на невежа в политиката...!

2019.06.03 | 14:22

13

,,ВЯРНО Е! СДС ПРЕЧУПИ КРАКАТА НА БСП! ОТНОВО!!!"

Пречупи ги...,НО Бойко,а не мухлясалите некадърници от СДС,на които Бойко им би електорална инжекция,че бяха умрели тотално...!

2019.06.03 | 14:28

15

АХАХАХА РЕВИ, РЕВИ ИЗЧАДИЕ СЪВЕТСКО, СДС ВИ ПРЕЧУПИ ГРЪБНАКА АХАХАХА

MAIOR KOSTOV

2019.06.03 | 14:25

14

PILCITE SE BROIAT NA ESEN

гост

2019.06.03 | 14:06

12

АЗ ПРЕДЛАГАМ ... ПРЕДИ ДА МУ СЕ ДАДЕ ДУМАТА --- ОТ МЕДИИТЕ... НА КОЙТО И ДА Е ПОЛИТИК------ДА СЕ ПОСОЧИ ... КОЙ Е ТОЙ СЪС КАКЪВ САН Е В ПАРТИЯТА СИ... КАКВИ ДВИЖИМИ И НЕДВИЖИМИ ИМУЩЕСТВА ИМА ... ЗАЩО ИЗОБЩО СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА ... ИИИИИ ОСТАВЕТЕ КЛИШЕТО - ЧЕ ИСКА /ПОЛИТИКЪТ/ ДА РАБОООТЕЛ ЗА НАРОДА.

2019.06.03 | 13:59

11

Ако Цветанов направи партия ГЕРБ е обречен.

Ти ли, седесарски оръфляк, спря БСП

2019.06.03 | 13:48

10

Що не се явите сами на избори, 0.5% вие последното достижение, някакъв рапър ви надсвири.

2019.06.03 | 12:51

9

ВЯРНО Е! СДС ПРЕЧУПИ КРАКАТА НА БСП! ОТНОВО!!!

????

2019.06.03 | 12:44

8

КОИ Сте Вие "другарю-господин" Христов?! Вас НИКОЙ не Ви ПОСОЧВА на "картата" ,на "победата"!!! Не Ви БРОЯТ за ЖИВИ!? КЪДЕ Сте,ЗАЩО ли,"другарЯТ-господин" Борисов,НЕ Ви ВИЖДА,НЕ Ви познава,както "непознатите-битите" БРАТОВЧЕДИ с ,които САМО си МАХА???????????????????????????????????????????????

ТОЗИ Е ЛУД ЗА ВРТЗВАНЕ

2019.06.03 | 12:42

7

СМЕШКО

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини