Димитър Делчев: ЦИК наруши закона при обявяването на българските евродепутати

  • 01 юни 2019 12:32

  • 1228
  • 7
Димитър Делчев: ЦИК наруши закона при обявяването на българските евродепутати
© Булфото (архив)

Централната избирателна комисия наруши закона при обявяване на 17-те български евродепутати, като не съобщи имената на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Те се водят избрани и като такива могат да подадат оставка само пред парламента в Брюксел. Това се прави, защото Пеевски е в несъвместимост като български и европейски депутат едновремено и трябва да се откаже от нашия парламент до края на мандата му. Това заяви председателят на "Движение България на гражданите” Димитър Делчев пред БТВ.

По повод резултатите от изборите, Делчев припомни, че ГЕРБ нямат 6 евродепутата, а с един по-малко от миналите избори, петима, тъй като шестия е на СДС. Според него е мит, че Борисов лично е спечелил победата.

"Докато Борисов правеше шоу по телевизията, изборната машина на ГЕРБ работеше на пълни обороти за първото място", коментира политикът. Той даде пример с технологичния вот в секциите в Симитли. "Разбираемо е, че през 2015 г. хората си гласуваха за кмета, също и че през 2017 г. пренесоха любовта си към сина му и го направиха депутат. Как така обаче, същите тези хора изведнъж решиха вкупом да гласуват преференциално за Емил Радев и Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, които нямат нищо общо с града", попита Делчев.

Димитър Делчев коментира и неучастието на ДБГ във евровота, като припомни, че решението е взето, защото партията отказа да участва в поредните братоубийствени битки между десни партии. 6-7 месеца водихме преговори с „Демократична България“ за общо явяване, но накрая се оказа, че те не си търсят партньори, а патерица.

За местните избори ДБГ ще издигне консенсусни личности, които да бъдат подкрепени от широк кръг от хора. Със спечелването на кметовете в Плевен и Добрич се видя, че кандидатите не трябва да са прекалено десни или прекалено леви, а трябва да са силни личности с възможност за широка подкрепа, за да победят феодалния модел на ГЕРБ.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1228 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
?????

2019.06.01 | 13:22

3

треперете мутри трепери и ти тикво от банкя вижда ти се усраната физиономия от 100 км вече ,само гледай кво ще се случи с вас българоубиции ,крадохте крадохте крадохте мислехте се за богове мислехте че народа ще е сляп като през последните 20 години прости мутри умретееееее.

2019.06.03 | 21:30

7

Ако някой трепери това са само майка ти, жена ти и сестра ти, старите автомагистрални к.урви на БСП, които чак от 100 км гледат големите рязани хуища на турските тираджии!

Избирател

2019.06.01 | 15:23

6

На тоя червен галош няма ли кой да му напомни, че Спосранци участваха на изборите с Колиция от 20 ДВАДЕСЕТ други партии! Айде да изчисли сега на кой колко мандата се падат да е.ба и червения нагъл боклук! Спосранските слуги сега се опитват, вместо да замълчат поне за един ден, да докажат, че те са спечелилии изборите!

А бе мръсен крадец, нали се готвехте да печелите изборите с разлика и да вървите на предсрочни избори? какво станан бе спосранци!?
Насрахте се до чело, Не можете да дишате от злоба, ще се удавите в собствените ви лайна!

123

2019.06.01 | 15:12

5

Надут плондер!

Българка

2019.06.01 | 15:05

4

Ей момче още не си пораснал,а си станал закоравяла маймуна. Мно....го добър ученик си.

?????

2019.06.01 | 13:18

2

нещо истинско вече има ли в тая потънала в корупция прогнила държава,тикво ти си виновен майка ти да е.а проклета нищо истинско вече няма цик,апартаменти,чезове,вецове майка ви да е.а и боклуци всички ще влезете по затворите много скоро дори и банкянската тиква проста.

Гост

2019.06.01 | 12:47

1

Искате ли да отслабнете лесно, това е възможно с витаслим- техните продукти са подходящи за всяка възраст и пол, а сега можете да се възползвате от големите промоции до над 70%. Можете да поръчате онлайн от тук: https://bit.ly/2WA8Aem

Добави коментар

Водещи новини