Георги Свиленски: Битката за справедливост и промяна на модела на управление ще е трудна

  • 28 май 2019 08:18

  • 490
  • 8
Георги Свиленски: Битката за справедливост и промяна на модела на управление ще е трудна
©

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заяви своята воля с оглед резултатите от евроизборите, да поиска на нов кредит на доверие от членовете на партията, за да продължи да изпълнява своите функции. Когато бъдат приети правилата за пряк избор на председател, тя ще излезе от ръководството, за да бъде равнопоставена с останалите кандидати. Това обясни шефът на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски в ефира на БТВ.

„Партията на тези избори показа, че е мобилизирана. Над 460 000 гласа излязоха да гласуват. Това показва, че ядрото на партията е излязло и е дало вота си. Изпълнителното бюро ще вземе решение във всяка партийна организация да се направи анализ на резултата от изборите. След това всяка партийна структура ще реши дали да смени ръководството си. Има места, където БСП е първа политическа сила. Това е най-справедливото“, смята партиецът.

„БСП разбра, че губи изборите, след като започнаха да излизат първите резултати“, категоричен бе Свиленски. По думите му загубата се дължи на ниската избирателна активност, купеният вот и задължените да гласуват. По този начин, той опроверга думите на анализатори, според които Нинова предварително е знаела, че губи изборите.

„В една демократична партия е нормално да има различни позиции. Станишев 13 години беше председател на партията. Има превила, които трябва да се спазват. Обществото и партията имат този инстинкт и явно подреждането, което са направили доведе до разместване. Надявам се посланията ни да са стигнали до хората, независимо от резултатите“, коментира още Георги Свиленски.

Според него е имало анти БСП кампания. „Всички анализатори посочват, че ГЕРБ са спечелили след пряката намеса на министър-председателят. Тази битка за справедливост и промяна на модела, ще бъде трудна“, призна той.

„Не беше грешка, че напуснахме парламента. До нощта на изборите БСП водеше в резултата, а седмица преди това, парламентът не работеше“, изтъкна Свиленски.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
490 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.28 | 13:48

8

Другари-терористи от БКП/БСП, по-добре изчезвайте от независима България, защото за вас ще става все по-зле. От ръцете ви капе кръвта на стотиците хиляди избити невинни българи... Прошка за вас няма да има никога.

пурко

2019.05.28 | 11:27

7

Боже, справедливост у тез които 45години избиваха нацията заради "социализЪма" после отричайки се от него натресоха на народа капитализЪма по свой модел и под тяхно ръководство разкостиха и разграбиха де що имаше действащи фабрики??? За фалиралите да не говорим, те бяха нарязани на скрап!!! Справедливост у тези които за 30години на няколко пъти фалираха държавата обираха парите на народа??? Че кой ще им повярва като те са най-очевадното олицетворение на алчността, арогантността и престъпността????

2019.05.28 | 11:14

6

Искаме смяна на модела ВЕДНАГА, защото сме изгладнели и трябва заедно с турците да докопаме властта СЕГА! Искаме Виденова зима, опашки за хкяб и мляко, заплати и пенсии по 5$, фалирали банки и обрани спестявания (КТБ ни дойде добре), приватизирани импекси, нарязани заводи, спрени еврофондове, опашки за визи. Къв е тоя ГЕРБ, кви са тея магистрали, кви са тея фондове? Искаме ги за НАС ! СЕГА! На България-майната й!

????

2019.05.28 | 10:13

5

А,СПИСЪКА с ИМЕНАТА на ТЕЗИ ,ПРОМЕНИЛИ листата на Евровота,КОГА ще ВИДИМ другари????????????????????????????????????????????

Българка

2019.05.28 | 10:04

4

Наглост вони от всеки ъгъл на БСП. Спрете да се оправдавате долни комунисти. Вашето послание стигна до хората(най-корумпираните при вас лидери и водачи на листи). А на хората посланието разбрахте ли? Не ви искаме!

2019.05.28 | 09:01

3

Баджанак, баджанак, балдъзата гащи нема, ти на у. си шушляк купуваш.

Каун Джолански

2019.05.28 | 08:51

2

Остана ти една гордост -- огромните разклонени рога и факта , че си баджанак с Главчо .

2019.05.28 | 08:40

1

Е сега вече остана на сухи чикии, педераст долен! Сега вече и Анда, старата чистачка от ромски произход на Спосрано 20, НЯМА да ти пуска, защото си другарят НИКОЙ!

Добави коментар

Водещи новини