Анализатор: Ръководството на БСП беше подведено за Йончева

  • 27 май 2019 16:28

  • 7061
  • 8
©

Социолозите предвиждаха такава разлика. Имаше отлив на подкрепа от ГЕРБ по време на имотните скандали, но при една правилно проведена кампания, това че Борисов вдъхна самочувствие на структурите, измерването на партийните ядра показва това, каза в студиото на Izbori.bg политическият анализатор Георги Харизанов по повод резултатите от вчерашните избори за Европейски парламент.

Няма голяма разлика в резултата на ГЕРБ в сравнение с предишни избори, добави той.

БСП нямаха кой знае какви полезни ходове, с които да отворят периферия от избиратели, посочи Харизанов.

Социологическите прогнози бяха доста противоречиви, особено в последните седмици, заяви политическият анализатор Росен Карадимов. Първият фактор, който трябва да бъде анализиран, е, че европейските избори не са силното електорално участие на БСП. Ниската избирателна активност позволи различната мотивация при ядрата. ГЕРБ управлява вече 10 години и има много хора от държавната администрация, които имат различен вид мотивация, заяви Карадимов.

Измерено в национален план, БСП изгуби изборите, но грешката не беше в политическите послания - това са реалностите в момемнта. БСП се опита да направи национални теми като корупцията и бедността европейски, но те не бяха припознати като такива от избирателите, посочи анализаторът.

По думите на Харизанов в БСП са били заблудени от личната и семейна история на Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, избирайки я начело на евролистата на "червените". Тя се оказа част от случването на далавери, а не като човек, който ще се бори с тях. В един момент се оказа нелепо тя да се представя като човек, който ще се бори с далаверите. Мисля, че ръководството на БСП беше подведено и ако знаеха всички факти, тя нямаше да бъде избрана за водач, коментира политическият анализатор.

Елена определено стресна ГЕРБ и срещу нея беше ангажирана огромна пропагандна машина срещу нея, заяви Карадимов.

Той коментира и поискания от лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за вот на доверие след изборната загуба. В следващите два месеца, ако Нинова не бъде бламирана от Националния вот, ще има гласуване за лидер. На който му стиска, нека да се кандидатира срещу Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Има обаче една мяра, с която у нас не сме свикнали. Нормално е, когато една партия загуби избори, да се поеме политическа отговорност, но не е нормално след всяка изборна загуба ръководството да подава оставка, подчерта Росен Карадимов.

Лидер се отглежда трудно и не виждам кой в момента би се справил по-добре от Нинова, коментира Георги Харизанов.

Политическият анализатор посочи, че добрият изборен резултат на ВМРО се дължи в голяма степен на водача на листата Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –. Тънката психологическа игра беше на Джамбазки, който от началото поддържаше около себе си усещането за успех, заяви Харизанов.

Битката с шума доведе до изключителен политически резил на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Резултатът на "Атака" пък се дължи и на това, че начело на партията остава един психически неуравновесен човек, който неведнъж е възмущавал обществото с поведението си, посочи Георги Харизанов.

Резултатът на ВМРО трябва да отдадем и на доста умното поведение на Каракачанов. През цялото време на противоречия и скандали в Обединени патриоти, той беше човекът, който умиротворяваше колегите си, коментира Росен Карадимов.

Не виждам да има развод във вътрешнопартиен план (в коалицията Обединени патриоти - б.р.) заради резултатите от евроизборите, посочи Харизанов.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7061 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.05.28 | 00:26

8

Хайде холан,били подведени. А не бяха подведени когато лидерката ги събираше в ръководството престъпник до престъпник начело със самата нея!!!!

Кардинална промяна в посоката на БСП,

2019.05.27 | 18:01

1

връщане към марксизма и историческото име на партията - БКП, никакви общински, областни и други седенки няма да помогнат, изложихте се Първановците, Станишевците и Нинова, отивайте си.

2019.05.28 | 00:24

7

Самите комунисти отрекоха комунизЪма.Само в дъбовите глави на болшевиките може да се "роди" подобна мисъл...

мииии

2019.05.27 | 18:08

2

тогава и 5 процента ще са ви много!!!!!!!

вуте

2019.05.28 | 00:21

6

Лидер се отглежда трудно и не виждам кой в момента би се справил по-добре от Нинова, коментира Георги Харизанов.....Прав е .Няма друг по-подготвен да унищожи БКПБСП ,така както Костов направи със СДС....Тя е скрития човек на Костов и отличен негов ученик....

Умник Гюро

2019.05.27 | 19:01

5

В партията на милионерите, сатанистите и кремълските терористи се извадиха кинжалите! Давайте, нещастни комунисти: избийте се до крак!

Викам ти майсторе, че не ти знам името

2019.05.27 | 18:28

3

Харизанов, Ганев и сие кой ги е кръстил анализатори?

Драган

2019.05.27 | 18:42

4

Никой не ги е кръщавал, те са си езични, сиреч, аналлизатори.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини