ГЕРБ-Смолян: Областният председател на БСП заплашва членовете на СИК

  • 26 май 2019 18:03

  • 2209
  • 2
ГЕРБ-Смолян: Областният председател на БСП заплашва членовете на СИК
© Булфото (архив)

ГЕРБ сезира Районната избирателна комисия в Смолян за нарушения, извършени от областния председател на БСП Рабие Кьосева в качеството ѝ на политически представител.

„С настоящия сигнал Ви сезираме във връзка с получени многократни обаждания от членове на Секционните избирателни комисии /СИК/ в предизборния щаб на ГЕРБ по повод нерегламентирани намеси, пряко вмешателство и опити за намеса в работата на секционните избирателни комисии на територията на град Смолян от лицето Рабие Кьосева – политически представител на БСП“, пише в сигнала, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В него е обяснено, че Кьосева в днешния изборен ден при посещенията си в множество изборни секции в град Смолян е отправяла заплахи към членове на СИК, „че при отразени поправки в протоколите на СИК тя лично няма да им ги приеме при отчитането им в РИК”.

„С тези и други свои действия извън кръга на правомощията си Кьосева буквално възпрепятства свободното и спокойно протичане на изборния процес в избирателните секции, с което си приписва права извън правомощията си, като изземва и ограничава правомощията на СИК по смисъла на ИК“, се допълва в сигнала.

ПП ГЕРБ иска от РИК да се предприемат мерки срещу нерегламентираните намеси на Рабие Кьосева и да й бъде наложена санкция за нарушение на основание чл.495, ал.1 от ИК.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2209 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...

2019.05.26 | 19:10

2

Рабие Кьосева от БСП...бетер циганка от партията на розовите терористи. Комуноидите знаят, че ще загубят и правят саботажи на максимум. Гнусни уроди са.

2019.05.26 | 18:42

1

ЦИК бе глопаци ЦИК като ЦИРК бе не СИК като ПОЛИ Пантев

Добави коментар

Водещи новини