Сигнал за нарушение е постъпил в РИК-Перник в Деня за размисъл

  • 26 май 2019 08:17

  • 720
  • 0
Сигнал за нарушение е постъпил в РИК-Перник в Деня за размисъл
© Булфото (архив)

Един сигнал за нарушение е постъпил в РИК-Перник в Деня за размисъл. Това сочи справка на сайта на Районна избирателна комисия-Перник.

Сигналът е препратен по компетентност към РИК от Окръжна прокуратура-Перник. В сигнала се съобщава, че на електронната поща на Окръжна прокуратура е постъпил сигнал за провеждане на агитация в деня за размисъл от електронно издание. Към подадения сигнал е приложен снимков материал – снимка на начална страница на уеб сайта на електронното издание.

След постъпване на сигнала РИК-Перник е посетила уеб страницата на електронното издание и е установено, че на начална страница на електронното издание не са били качени никакви предизборни агитационни материали. На предоставения снимков материал по никакъв начин не може да се установи датата на която са публикувани тези материали.

В деня за размисъл такива материали не са били установени, а и не на последно място сигнал няма подател, т.е. същият е анонимен. В следствие на това РИК-Перник е отхвърлил сигнала като неоснователен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини