Елена Йончева: Всяко българско дете заслужава достъп до качествено образование

  • 19 май 2019 10:19

  • 694
  • 12
Елена Йончева: Всяко българско дете заслужава достъп до качествено образование
© БСП

„Всяко българско дете заслужава достъп до качествено образование”.

Това заяви водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на среща с граждани в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя попита Европа ли е, когато 1,5 млн. живеят под прага на бедността, предимно възрастни и млади семейства, и когато голяма част от българските деца нямат достъп до образование. По думите й десетки училища са затворили врати и има населени места, където не е останало никакво училище.

„Имаме прекрасни учители и будни ученици, а в същото време за последните години 60% от българските деца илизат от училище функционално неграмотни. Не малка част от тях не могат да пишат и четат”, заяви Йончева. Тя обясни, че е въведена системата "парите следват ученика", направени са много учебници по един предмет и всичко това- с основна цел печелбарство, а не качественото образование.   „Между първи и четвърти клас не може да се повтаря, защо? По този начин растат неграмотни хора”, каза още тя. Водачът на листата на левицата заяви, че в много фирми новопостъпващите служители трябва да държат изпит по български език. Тя подчерта, че в програмата на левицата е заложено- освен български, да се научат още два чужди езика; 20% от българите да могат да получат своето висше образование в България и чужбина; а обществените детските градини да са безплатни, както е в Европа. „Ако ние не сменим тази престъпна власт у нас и тази политика, колкото и да се борим в Европа, ще бъде много трудно. За това промяната започва на 26-ти май, с номер 18”, заяви Елена Йончева. 

„Евроизборите имат и силен национален характер. Сега е моментът, ако хората искат промяна, да дадат този знак на управляващите”, това заяви президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. По думите му, ако БСП победи на изборите, ще може да каже: „Хората показаха, че искат промяна, време е да си ходите”. Според него другото измерение на проблема е, че няма как да обясним колко е добър ЕС на хората, които всеки ден се борят за елементарни неща. „Трябва да говорим за техните нужди – доходите, здравеопазването, образованието. Няма как да има развитие без най-ценния капитал на една държава – нейния народ”, категоричен бе той. По думите му без хората няма нито производство, нито икономически растеж. „Вярваме, че светът може да бъде справедлив, всеки човек да може да получи качествено образование, което да му даде работа и добри доходи, за да може да създаде семейство и да отгледа своите деца тук, в България’”, наблегна Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

“Политиките и плановете на ГЕРБ обричат България и българите на бедност, дори в идните години”, заяви кандидатът за член на ЕП Момчил Неков. По думите му здравеопазването, социалните въпроси и образованието са най-големите провали на правителството. Затова той призова да се гласува на предстоящите избори, за да може след победата на левицата да се стигне до предсрочни избори и  да започне да се работи за възстановяването на страната ни.

"Наш основен ангажимент е да работим за това българите, които получават образованието си в чужбина, да се връщат у нас и да се реализират в България." Това зави кандидатът за евродепутат Тодор Стоилов. Той сподели, че именно това са препоръчали абитуриентите, посещаващи образователната инициатива "Образована младеж", която се реализира за осма година с  неговата лична помощ и с подкрепата на депутатката Теодора Халачева. Той обясни, че двамата осигуряват за 20 абитуриенти безплатна петмесечна  подготовка за матура по български език и литература.

На събитието присъстваха Кристиан Вигенин - секретар на ПГ на „БСП за България”, народните представители от региона Теодора Халачева, Георги Йорданов, Манол Генов, Георги Търновалийски, Веска Ненчевa и Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”,, председателите на областния и общинския съвет на  БСП Георги Гергов и Красимир Трифонов.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
694 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Иван

2019.05.19 | 16:48

12

Тази някой взема ли я на сериозно???

Анонимен

2019.05.19 | 13:59

11

Как те търпи приятелят ти,милия майка му със черен повой го е повивала като се е родил

Мария

2019.05.19 | 13:31

10

Колкото си грозна два пъти повече си злобна,а за лъжите и кражбите да не говорим.Пази боже тая змия да ти е в къщата

ужас

2019.05.19 | 13:08

9

Жалко, че нямаме истинска социалистическа партия - тази Йончева е позорза България

ей

2019.05.19 | 13:05

8

Абе вие червени шамандури, ще спрете ли да дразните хората с лъжи и измами

Яна

2019.05.19 | 11:39

7

Крадлива простакешница.Червена глупачка

2019.05.19 | 11:05

6

Е как не те е срам да лъжеш така??? На кое българско дете му е отказан достъп до образование??? Та те училищата несъществуващи деца записват,само и само да закърпят бюджета,а ти твърдиш,че на някого му е отказано да учи така ли?!? А за затворените училища нима не знаеш,че са затворени,защото няма кой да учи в тях?!? Абе що за примитивни лъжи са това с което се опитваш да спечелиш избиратели и що за примитиви са тея избиратели щом ти вярват?!? Честно не мога да повярвам,че такава нагла и елеменртарна лъжкиня като теб се е кандидатирала за евродепутат,още по малко,че ще те изберът,но явно такава е реалността в България и напълно си заслужаваме съдбата!

2019.05.19 | 10:48

5

Крадлива лъжкиньо,на кое българско дете му е отказан достъп до образование?Ти можеш ли да
посочиш такова при агитационните си обиколки?Защо не платиш от крадливия си джоб образованието на двама-трима цигани?Тогава Свише може да ти простят,че си нарушила всички Божи заповеди освен "не убивай"(в буквалния смисъл на думата),а на колко човека си съсипала живота,само ти си знаеш,тарикатска използвачко!

млък

2019.05.19 | 10:37

4

червена брантиьо,затвори си миризливата уста от която бълват само змии и гущери!!!!!!

Анонимен

2019.05.19 | 10:36

3

Елено моме я кажи защо забрави да посочиш че при толкова имоти и къщи за гости живееш под наем за баснословна цена.Не се занимавай с децата на обикновените хора мисли за твойто копеле

Добави коментар

Водещи новини