Николай Диков: Да изведем местните теми за европейски дебат

  • 17 май 2019 17:12

  • 248
  • 2
Николай Диков: Да изведем местните теми за  европейски дебат
© Пресцентър на ГЕРБ

Кандидат съм за евродепутат на ГЕРБ, защото трябва да изведем за европейски дебат нашите местни теми. На всички нива имаме нужда от подкрепа, за да бъде темата със сигурността и стабилността на маришкия басейн взета под внимание.

Имаме нужда от приятели в европейските институции, за да имаме защита. С тези думи Николай Диков започна разговора си с представители на синдикалната организация "Подкрепа" към "Мини Марица-изток" ЕАД. В срещата участваха представители на четирите секции – на трите рудника, както и на самото управление на дружеството.

„Тук не става въпрос за политическо противопоставяне, става дума за това - всички ние да работим дългосрочно за интересите на комплекса. Европа е правилната платформа. След 26 май имаме необходимост от енергични хора, такива, които са отдадени на каузата, за да имаме чуваемост и решения на проблемите“, категоричен бе Николай Диков.

Кандидатът за представител на ГЕРБ в Европейския парламент сподели с присъстващите, че е изключително важно, че темата намира подкрепата на държавно ниво. Диков обобщи и тезата на енергийния министър Теменужка Петкова в подкрепа на сериозността на предстоящия вот.

„Както каза днес министър Петкова – страната ни ще разчита и през следващите години на енергията от въглищните си централи, защото това е гаранция за сигурност и диверсификация. Централите от източномаришкия басейн имат необходимия запас за следващите 60 години“, каза Диков.

Синдикалните представители бяха категорични – работата във въгледобива и енергетиката не е само прехрана за тях и семействата им, но и съдба. Те изразиха подкрепата си към Николай Диков, както и че ще бъдат рамо до рамо с него в общата кауза.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
248 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Той

2019.05.17 | 18:37

2

Уникални мръсници. До един на масата.

ГАДНИЯ ПЛАТЕН САЙТ

2019.05.17 | 17:39

1

НА КРАДЛИВАТА ШАЙКА.

Добави коментар

Водещи новини