Андрей Ковачев присъства на откриването на Център за социална рехабилитация и интеграция в Божурище

  • 16 май 2019 18:33

  • 289
  • 0
Андрей Ковачев присъства на откриването на Център за социална рехабилитация и интеграция в Божурище
© Пресцентър на ГЕРБ

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев присъства на официалното откриване на Център за социална рехабилитация и интеграция за жителите на община Божурище. На събитието бяха още областният координатор на ГЕРБ-София област Галя Георгиева и заместник областният управител на София област Николай Николов.

„Eвропа е във всеки един български град, във всяко населено място. Местната администрация, в синхрон с българското правителство и с представителите на България в ЕП - може да постига целите за по - добър стандарт, за по - добра жизнена среда, за бъдещето на младите хора, но и за хората в нужда. Европа е силна, когато всеки един от нейните граждани се чувства защитен и има възможност за лична и професионална реализация”, каза Андрей Ковачев.

Той отбеляза още, че откриването на Центъра е положителна стъпка към подобряването на качеството на живот на хората с увреждания.

Кмета на община Божурище Георги Димов благодари на хората от неговия екип за усилията, довели до успешната реализация на поредния проект. По неговите думи наред с останалите проекти като ремонта на централния градски площад, обновяването на парк „Божура” и дори санирания блок по програмата за енергийна ефективност, в който се намира Центърът - превръщат Божурище в град с европейски облик. Центърът за социална рехабилитация и интеграция е изпълнен по проект „Активно включване, заетост и създаване на център за социална рехабилитация и интеграция за жителите на община Божурище” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014г. – 2020г.

Основната цел на този проект е подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности за самостоятелност на лица с различен вид и степен на увреждане, както и да се подкрепят лица от различни рискови групи в община Божурище. Проектът е на стойност 289 521,52 лв., а след края на 2019 г. Центърът ще премине на делегиран бюджет към държавата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини