Николай Диков: Стара Загора е истинска спортна столица

  • 11 май 2019 14:37

  • 227
  • 0
Николай Диков: Стара Загора е истинска спортна столица
© ПП ГЕРБ

Добре дошли в Стара Загора – най-спортният град в България. Това е така не само защото през последните години екипът на кмета Живко Тодоров и заместника му и лекоатлет Красимира Чахова, полагат неимоверни усилия да има тласък за развитие на спортните клубове, но и защото в града ни има толкова млади и талантливи спортисти. Това каза Николай Диков, кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той участва в церемонията по откриване на VIII детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“ в спортната зала „Иван Вазов“.

„Като автомобилен състезател си позволявам да направя препратка – Стара Загора е като състезателен автомобил, а неговият двигател сте всички вие. Градът ни става все по-хубав и това е благодарение на общата ни работа“, каза Диков, който е и председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет под липите.

На откриването на „Старозагорски олимпийски надежди“, от които са част близо 800 деца, присъстваха още народният представител от ГЕРБ Радостин Танев, председателят на Организационния комитет на игрите и змс Александър Томов, змс на леката атлетика и европейски шампион Йорданка Благоева, змс Биньо Чифудов, лекоатлетът от Стара Загора Емилия Драгиева, спортните надежди Елеонора Драгиева и Тихомир Иванов, както и десетки спортисти от региона. Минути преди началото на събитието, през града мина и обиколката на ултрамаратонеца Красимир Георгиев, който ще пробяга маршрутът на Коридор №8. Първите 100 метра от трасето той сподели с участниците в старозагорския спортен празник. Малко след това, Николай Диков се присъедини към друга масова спортна демонстрация - петото издание на работническите игри, които традиционно събират стотици спортисти на игрищата зад Централна поща.

„Приветствам всички ви в нашия бързоразвиващ се и красив спортен град. Поздравявам ви, че всяка година провеждате това събитие, защото то дава сила и обединение. Спортът е разум, спортът е вдъхновение“, каза Диков при откриването на игрите, в които участват работещи в Община Стара Загора, енергийния комплекс „Марица изток“, АЕЦ „Козлодуй“, „ВиК – Стара Загора“, ОД на МВР и други. „Една от най-важните теми пред страната ни е да бъде стабилен енергийният ни комплекс. Дългосрочната работа на мините и ТЕЦ-овете са основен приоритет на местно ниво“, подчерта Диков.

„Затова ще работим единно за тази кауза, която съм приел в сърцето си“, допълни кандидатът за евродепутат. Той пожела хъс, много емоции и феърплей на участниците в юбилейния спортен работнически турнир.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини