Ева Майдел и Андрей Новаков положиха цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско – българската война в Русе

  • 06 май 2019 14:08

  • 342
  • 2
Ева Майдел и Андрей Новаков положиха цветя пред Паметника на  загиналите в Сръбско – българската война в Русе
© ГЕРБ

Кандидатите за евродепутати на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Ева Майдел и Андрей Новаков положиха по обед цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско – българската война от 1885 година. Поднесен бе и венец от тяхно име в рамките на традиционната официална церемония по повод Деня на град Русе, който съвпада с Деня на храбростта и българската армия - Гергьовден.

„На един от най-светлите християнски празници Гергьовден почитаме героите от българската армия, отдали живота си в името на националния ни суверинитет и свобода. Днес, благодарение на членството ни в Европейския съюз, гласът на България се чува много по-ясно в Европа, а националният ни интерес е много по-добре защитен като част от европейското семейство“, каза по повод честването Ева Майдел.

В приветствието си кандидатът на евродепутат Андрей Новаков подчерта: „Русенци никога не са чакали да станат европейци, русенци винаги са били. Предприемаческият дух и зарядът личат и днес. С подкрепата на правителството и неуморната работа на местните депутати Русе е първенец по усвояване на европейски средства и продължава да бъде от перлите по Дунав, неотстъпващ по нищо на останалите европейски градове по поречието на реката“.

Сред официалните гости на събитието бяха още народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, председателят на Общински съвет – Русе чл. кор. проф. дтн инж. Христо Белоев, общински съветници, ръководители на териториални структури на държавната администрация, представители на съседната румънска община Гюргево, много граждани.

Заупокойна молитва за загиналите за отечеството ни войни и благодарствен молебен по повод Деня на храбростта и Българската армия отслужи Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум в съслужие със свещеници от Русенската епархия.

В словото си областният управител на Русенска област Галин Григоров отбеляза важния принос на българските воини, защитили правото на българския народ за национално самоопределение, обединение и развитие.

Преди официалната церемония, по традиция беше отслужена тържествена литургия за Св. Георги Победоносец от Русенския митрополит Наум и гюргевския епископ Амвросий в едноименния русенски храм, а на площада пред сградата на Областна и общинска администрация русенски състави изнесоха празнична програма.

Ева Майдел и Андрей Новаков се насладиха на песните и танците на русенски фолклорни състави, като те извиха най – дългото хоро в града ни в рамките на мащабна инициатива по повод празника.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.06 | 19:37

2

НОВАКОВ . ще се пукнеш , стига с тия хранилки .

2019.05.06 | 19:25

1

герберите са активираха , отърване от тях няма , и тая МАЙДЕЛ кво прави тука .

Добави коментар

Водещи новини