Андрей Ковачев: Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това е наш дълг

  • 06 май 2019 13:35

  • 184
  • 2
Андрей Ковачев: Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това е наш дълг
© ГЕРБ

Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това е наш дълг.

Това каза по време на честванията на 6 май - Ден на храбростта и празник на село Волуяк, кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев. Той изтъкна, че 6 май е ден на почит към всички български воини, загинали за обединението на Отечеството. „Ние всяка година свеждаме глава пред техния подвиг за товa, че я има България и че ще пребъде във вековете. Трябва да си спомним за тези герои, но също така заедно с нашите европейски приятели и партньори да преодоляваме това, което ни е разделяло. Това трябва да се случва по мирния път, по пътя на сътрудничеството и солидарността и никога повече на нашата земя да не допускаме да има страдащи от това най- голямо зло за човечеството- войната“, категоричен бе кандидатът за евродепутат д-р Андрей Ковачев.

Андрей Ковачев добави, че подвигът на нашите предци трябва да се помни. „Ние с нашата история компромис няма да правим както по отношение на Северна Македония, така и по отношение на западните покрайнини и на нашите общности, които са в Албания, Косово, Украйна, Молдова“, каза Ковачев. Според него Европейският съюз е единственият цивилизован начин, чрез който можем да преодолеем това, което ни е разделяло в миналото.

Андрей Ковачев бе гост на празника на село Волуяк. Той се включи в поднасянето на венци и цветя на обновения паметник на загиналите в Първа световна война в населеното място.

Кметът на район Връбница Младен Младенов коментира, че преди шест месеца паметникът е бил в окаяно състояние. Тогава районната администрация заедно със Столична община поема ангажимент да го обнови.

„Днес обновяването е факт. Показваме отново, че спазваме обещанията си“, подчерта кметът. Той поздрави жителите и гостите на Волуяк по повод празника. „Желая на всички мои съграждани вяра, устрем, упоритост и единство, за да можем да се гордеем с района, в който живеем“, добави Младенов.

Гости на празника на Волуяк бяха общинските съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Екатерина Йорданова, както и представители на структурата.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
184 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.06 | 17:14

1

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ 
ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
ГЛЕДАИТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
Затвор за виновните за сегашното положение на държавата.
30 годишен геноцид.
Ако мислите като него, агитирайте за партия "ВЪЗРАЖДАНЕ"
ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ НЕ ОСТАВЯИТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪСТАВА НА ПАРЛАМЕНТА.
После роптаете срещу правителството.
БКП = СДС, БСП,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,ВОЛЯ И ПАТРИОТИТЕ. ВСИЧКИ РАБОТЯТ ЗА УНИЩТОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ 30 Г НАСАМ.
ВЪЗРАЖДАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА.

2019.05.06 | 17:15

2

народа се СЪБУЖДА.

Добави коментар

Водещи новини