Мария Габриел и Андрей Новаков присъстваха на откриването на осмия международен турнир по вдигане на тежести „Купа Русе 2019“

  • 04 май 2019 14:12

  • 154
  • 0
Мария Габриел и Андрей Новаков присъстваха на откриването на осмия международен турнир по вдигане на тежести „Купа Русе 2019“
© ГЕРБ

„Благодарим Ви за това, че България е изписана със златни букви в историята на спорта. На вас млади хора пожелавам вдъхновение и упорит труд, за да издигнете на още по - големи висоти българската тежка атлетика. Спортът възпитава и отношенията между хората. Пожелавам на всички да се гордеем с постиженията ви“.

Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков присъстваха на откриването на осмия международен турнир по вдигане на тежести „Купа Русе“ 2019, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Те приветстваха над 100 участници от цялата страна в спортната зала на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Сред официалните гости на турнира бяха още народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести Иван Иванов и медалистите от световни, европейски и олимпийски турнири като Нено Терзийски, Норайр Норикян, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Янко Русев, Алан Цагаев.

Състезанието се провежда по системата Синклер в четири възрастови групи – момчета, кадети, юноши и жени. Освен индивидуално, ще има и отборно класиране. 

Награждаването на призьорите ще бъде в късния следобед. За победителите са осигурени купи, грамоти и медали от русенския клуб и предметни награди от Ученическата спортна школа - Русе.

Домакин на събитието е Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ с председател доц. д-р Кирил Панайотов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини