ПП Български демократически форум с позиция за споразумението с ГЕРБ

  • 25 април 2019 18:55

  • 891
  • 5
ПП Български демократически форум с позиция за споразумението с ГЕРБ
© ПП БДФ

Днес 25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за подкрепа в предстоящите избори за европейски парламент и за бъдещо политическо единодействие.

Това пише в официална позиция от пресцентъра на ПП БДФ, която публикуваме без редакторска намеса:

"За ПП БДФ, за съжаление, 30 години след началото на демократичните промени в България все още остава актуална идеологическата битка с Българската социалистическа партия, която все по-видимо се отдалечава от европейските социалдемократически принципи и все по-отчетливо се връща към болшевишките си корени.

Тази битка не е само на национално ниво, днес тя се проектира с особена острота и на европейско ниво. Тя предопределя дали Европейският съюз ще се управлява с леви или десни политики. Дали европейската общност, ще успее да преодолее разрушителните псевдо-националистически тенденции и ще намери ли оптималния вариант на обновление. Тази битка пряко засяга българския национален интерес, геополитическата ни ориентация и европейската сигурност. Водени от всичко това за ПП БДФ е важно на предстоящите избори за европейски парламент да не се допусне превес на левите политически сили.

ПП БДФ винаги е отстоявала разбирането си, че всяко разделение на демократичните сили е пагубно. Това ни мотивира да подпишем споразумение с ГЕРБ днес. Още повече след като в регистрираната от тях листа има личности, които познаваме и с които сме работили по тематики за оценка на миналото и осъждане на комунистическия режим.

Същевременно ние считаме, че е належащо да се предефинира в съвременния контекст що е дясно и ляво, както и кои са десните политики на България. Належащо е да се определят кои са автентичните субекти, които формират дясното политическо пространство. Затова ПП БДФ ще продължава да работи за формиране на единен десен фронт".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
891 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.04.26 | 01:09

5

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ 
ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
ГЛЕДАИТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
Затвор за виновните за сегашното положение на държавата.
30 годишен геноцид.
Ако мислите като него, агитирайте за партия "ВЪЗРАЖДАНЕ"
ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСЪВАТЕ НЕ ОСТАВЯИТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪСТАВА НА ПАРЛАМЕНТА.

асд

2019.04.25 | 21:56

3

как се казваше в онова стихотворение: боклук до боклука, поле от тикви и кратуни

2019.04.25 | 22:22

4

тия всичките са за затвора .

Lissa

2019.04.25 | 21:18

2

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

2019.04.25 | 19:12

1

Кое е демократичното на тоя неизвестен форум, след като се коалира с комунисти ?

Добави коментар

Водещи новини